lazar-project-logo

U23-as program

U23-as program

Programunk a 2023-2024-es szezontól indul, kizárólag labdarúgók részére.

Előjelentkezés 2023. január 1-től lehetséges.

lazar-pal-u23-program

Lazar Project & Fót & Football Factor

Örömmel jelentjük be, hogy a Fót Sportegyesület elnökével, Kapitány Zoltánnal, aki egyben a Football Factor ügyvezetője is, utánpótlás fejlesztés terén 2022 nyarán egy közös project alapjait fektettük le.

Nyilván arról nagyon sokat kommunikáltunk alapításunk óta, hogy (sportágtól függetlenül) az utánpótlás sportolóknak a hiányosságaikat pótolni, vagy a jó szinten lévő készségeiket még magasabb szintre emelni, vagy éppen elakadásaikra megoldást találni sokszor csak az egyénre szabott segítségen / fejlesztésen keresztül lehet.

Tény, hogy szinte minden utánpótlás sportolónak más és más területen van szüksége segítségre.

Az elmúlt években (különböző sportágakból) nagyon sok család tisztelt meg minket bizalmukkal, hogy segítsük gyermeküket. Azt elmondhatjuk, hogy szakembereink az Elit Programunkkal továbbra is segíteni fogják sportágtól függetlenül a gyerekeket.

Viszont a mostani megállapodásunkkal és U23-as Programunkkal még egy olyan területet szeretnénk lefedni, ahol látjuk, hogy sok-sok fiatal labdarúgó pályafutása indul el többnyire negatív irányba.

A felnőttkor előtt jó pár évvel a szülők nagy része elkezd azon gondolkozni, hogy mi lesz utánpótlás sportoló gyermekével az U19-es év(ek) után?!

Azt is látjuk, hogy évről évre az akadémiákon vagy éppen kisebb egyesületekben rengeteg olyan U19-es játékost eresztenek szélnek, akikben van potenciál, esetleg későn érő típusok.

Természetesen nem mindenkiből válhat felnőtt élsportoló, de sokkal több fiatalból válhatna, ha megfelelően foglalkoznának továbbra is velük.

Több éves pályafutásom során én az alábbiakkal találkoztam: 

  • Nagy átlagban, ha nézzük az U19-es játékosok kis százaléka az, aki talán odakerülhet a nagycsapat (NB1) közelébe.
  • Megint csak egy kis százaléka az, aki esetleg odakerül egy NB2-es vagy éppen NB3-as csapathoz edzeni, és még játszik is. (Nem beszélve most azon csapatokról, teljesség igénye nélkül Honvéd, MTK, ahol van saját NB3-as csapat)
  • Viszont nagy százaléka a gyerekeknek Megye 1, Megye 2, BLSZ 1 vagy éppen BLSZ 2-es bajnokságba kerül, esetleg abbahagyja, mert nem lát továbblépési lehetőséget.

Ahogy korábban írtam, játszottam közel 2 évet a Megye 1. osztályában vagy éppen hasonló szintű csapatok ellen, és megtapasztaltam, hogy ezek a bajnokságok alapvetően sok esetben jó lépcsőfokok tudnának lenni.

Mi az, amit fontos tudnod a programról?

A Fót Sportegyesület labdarúgó szakosztálya 2022/2023-as szezonban Megye 3-as bajnokságban indul. Mindent az alapoktól kezdve, én magam is segítem őket tapasztalatommal. Természetesen a cél a feljutás, amihez az infrastruktúra, céltudatos vezetők és vízió mind adott, de emellett kiemelten fókuszálunk a játékosok fejlesztésére is.

Ez röviden azt takarja, hogy 2023 nyarától a Fót Sportegyesület felnőtt labdarúgásában osztálytól függetlenül:

Sok szülő teszi fel a kérdést ebben a korban magának, hogy: „nem túl alacsony osztály a Megye 3 – Megye 2 a gyermekemnek?

A válaszunk erre az, hogy a jó képességű gyerekeknek igenis tud alacsony színvonalú lenni jónéhány mérkőzés ezekben az osztályokban, főleg úgy, hogy sok helyen az edzések minősége és mennyisége is alacsony színvonalú.

Ahogy fentebb olvashattátok a fiatalok képzésére külön hangsúlyt fektetünk, valamint kéthetente olyan hétközi edzőmérkőzéseket szervezünk le, ami magasabb osztályban lévő csapatokkal lesz, hogy minél nagyobb (de optimális) terhelést kapjanak, valamint minél nagyobb kihívások elé állítsuk a hozzánk érkező „kiöregedő“ U19-es játékosokat (vagy esetleg még annál is fiatalabb, de potenciállal rendelkező labdarúgókat).

u23-foci-edzes

Ami az elmúlt években többnyire megszokott volt (tisztelet a kivételnek), hogy több céltudatos potenciállal rendelkező fiatalnak is elengedték a kezét, és sajnos olyan egyesületben folytatták a labdarúgást, ahol csak heti 2-3 edzés volt, ami sok esetben “megpecsételte” a jövőbeli karrierjüket.

A hasonlóan céltudatos gyerekek viszont jövő nyártól többet nem kerülhetnek ilyen helyzetbe, mert Fóton profi környezetben megkaphatják a megfelelő felkészítést a még magasabb osztályra.

Tényleg semmi más célunk nincs, csak profi módon felépíteni és képezni a fiatalokat, hogy minél többeknek legyen esélyük minél magasabb szintre eljutni.

Ha érdeklődni vagy esetleg szándékotokat szeretnétek jelezni az U23-as programunk kapcsán, akkor itt, a kapcsolat gombnál már most megtudjátok tenni ezt.

A hivatalos előjelentkezés 2023.01.01-től lehetséges.