Nagypályás Egyéni képzés

60 perc alatt, kis létszámmal, maximum 4 fiatallal dolgozunk egyszerre. Utánpótlás sportolóinknál a hiányosságok pótlására, és a jó szinten lévő készségek tökéletesítésére fókuszálunk. (Amennyiben a labdabiztonságra fókuszáló Technique box egyéni képzésünket keresed, a főoldalon megtalálod majd.)

labdarugo-edzesek

A hiányosságok egyénre szabott pótlása

Azt látjuk, hogy az egyesületeknél 18-20 fiatallal egy, jó esetben is csak kettő szakedző foglalkozik egyszerre. (Nagyon ritka, ahol három.)

Valamint azt is látjuk még, hogy ha az egyesületeknél egyéni képzés néven foglalkoznak is a gyerekekkel, a kelleténél ott is több sportoló jut 1 edzőre.

Több olyan külsős „csapatot“ is ismerünk, akik hasonlóképpen hozzánk, egyesületen kívül fejlesztik a fiatalokat, de többnyire megint csak 5-12-en vannak egyszerre pályán a (sokszor különböző korosztályú) sportolók.

És előfordul olyan is a klubboknál, hogy egyszerűen nincs idő egyéni képzésre, mert érkezik pályára a következő korosztályú csapat.

Ha egy utánpótlás sportoló hiányosságait elkezdik pótolni, és azt valóban egyénre szabott képzés alapján teszik, akkor egy idő után sokkal magabiztosabbá, hatékonyabbá és láthatóan jobbá válik a pályán nyújtott teljesítménye is.

Magyarország első olyan fejlesztő csapata vagyunk, akik csakis utánpótlás sportolókkal foglalkoznak!

Az egyénre szabott labdarúgó edzések során szakembereink maximum 4 sportolóval dolgoznak egyszerre, így minden fiatal megkapja a szükséges figyelmet és felkészítést ahhoz, hogy minél jobb teljesítményt tudjon elérni.

Azért is jöttünk létre, hogy hozzásegítsük a céllal rendelkező utánpótlás sportolókat, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni a karrierjükből azáltal, hogy minden egyesületi hiányosságot pótolunk, amivel nem csak hullámzóan, hanem fenntarthatóan magas szinten teljesítő élsportolókká is válhatnak.

Egy kis segítség, hogy mikor jelentkezz hozzánk...

Kiknek szól az egyénre szabott labdarúgó képzés?
Kiknek NEM szól az egyénre szabott labdarúgó képzés?

Mire számíthatsz a képzés alatt?

A Lazar Project – Utánpótlás Elit Programunk keretein belül a labdarúgó fiataljaink hiányosságainak pótlására törekszünk, illetve a „magasabb“ szinten lévő készségeinek, még nagyobb szintre való emelésére, tökéletesítésre is.

Mindezt egyénre szabottan fejlesztve, nagy hangsúlyt fektetve a technikai, taktikai és kognitív készségekre, de csakis minimális létszámal.

A labdarúgóink egyénre szabott fejlesztéséért felelős szakembereink a közös munkát egy felméréssel kezdik, majd utána, ahogy indokoltnak véljük a fejlődés érdekében, akkor edzőnk maximum 4 (nagyjából hasonló korú és képességű) fiatallal dolgozik egyszerre a pályán, fejlesztve ezzel pl. a gyerekek döntéshozatali, taktikai, vagy éppen helyezkedési képességeit.

Első alkalommal a hozzánk érkező fiatal tehát egy 60 perces felmérésen vesz részt, ahol átvizsgáljuk a technikai adottságait, a teljesség igénye nélkül pl. első érintés, rugótechnika, vagy éppen gyengébbik láb használata. Ezek után tisztán látjuk, hogy a következő foglalkozásokon mi az amire hangsúlyt kell fektetnünk a megfelelő fejlődés érdekében.

Igény szerint házi feladattal is ellátjuk a sportolót (amit személyesen bemutatunk, begyakorlunk vele, és online is elküldjük). Így amikor a sportoló ideje is engedi, specifikusan tudja fejleszteni magát otthon, az egyesületi pályáján, vagy a lakóhelyéhez közeli területen (egyedül, baráttal vagy esetleg szülővel).

Az egyéni képzésen a fiatal egy olyan 60 perces foglalkozáson vesz részt, ahol a labdaérintések száma a sokszorosát éri el az egyesületi edzésekhez képest. A 60 perc alatti nagymennyiségű és tudatos labdaárintések által, egy idő után jóval magabiztosabbá válik egy-egy mozdulat végrehajtásában, így sokkal hatékonyabb és magasabb szintű lesz a teljesítménye, és töretlenül haladhat céljai felé.

szemelyre-szabott-labdarugo-edzes

Ki az, aki létrehozta a Lazar Project csapatát és Elit programunkat?

Lazar-Pal
Lázár Pál
A Lazar Project alapítója
egyeni-kepzes-foci

Lázár Pál vagyok, két gyermek édesapja, korábbi 6x-os válogatott labdarúgó és kétszeres magyar bajnok.

A sportban eltöltött 23 évem alatt rengeteg dolgot láttam, tapasztaltam, legyen az pozitív vagy éppen negatív. Sok olyan hiányosságra emlékszem (egyesületi oldalról) az utánpótlásban eltöltött éveim alatt, aminek nagyrésze mai napig nincs megoldva a fejlesztés terén.

Profi karrierem alatt hasonlóképpen voltam úgy többször is, hogy észrevettem a hiányosságaimat, elkezdtem fejleszteni őket, de éreztem, hogy felnőtt fejjel sokkal nehezebb pótolni bármit is, mint amennyire gyerekként lehetséges.

Több fiatalnál most is azt látom, hogy hiányoznak náluk az alapok, miközben edzőik elvárják, hogy jól hajtsák végre az adott gyakorlatot, vagy éppen mozdulatot.

Nagyon sokan beszélnek az utánpótlás sportolók egyéni képzéséről, de azt látom, hogy nagyon kevés helyen foglalkoznak a gyerekekkel teljesen egyénre szabottan.

Azt szeretném elérni, hogy minden céllal rendelkező utánpótlás sportolónál pótoljuk az egyesület általi hiányosságokat is, hogy a sportolók ne csak hullámzóan, hanem fenntarthatóan is jól tudjanak teljesíteni.

Számomra ezért nagyon fontos volt, hogy olyan egyéni képzőket válasszak ki csapatomba, aki nem csak szakmailag felkészült, hanem pedagógiai érzékkel is egyaránt rendelkezik.

Ezért esett a választásom Horváth Gáborra, aki már közel 4 éve kiemelt akadémián dolgozik a korosztályos csapatainál, valamint utánpótlás sportolóként Spanyolországban is eltöltött egy évet. De ami még ennél is fontosabb, hogy hasonló a gyerekekhez való hozzállásunk. Ő az egyéni képzés részlegünk vezetője, rajta kívűl még 2 nagyon jó szakember van a stábunkban egyéni képzés területén.

Nem a te hibád az szülőként, ha azt érzed, hogy nem kap meg mindent a gyermeked. Nagyon nehéz olyan helyet találni, ahol egyszerre pedagógus edzők foglalkoznak a gyerekekkel, és még külön, egyénre szabottan is fejlesztik őket.

A korábbi (utánpótlás) rendszerek hibája az, hogy jelenleg az egyesületek nagyrésze felől kevés plusz támogatás érkezik a sportolók számára (tisztelet a kivétel klubboknak). Sok olyan egyesületi vezető és edző van, akik nem érzik fontosnak azt, hogy erre nagy hangsúlyt fektessenek.

Mi nem mondjuk azt, hogy minden egyes sportolóból első osztályú játékost, és válogatott labdarúgót faragunk!

De azt elmondhatjuk, hogy a felmérés után látható hiányosságokat azonnal elkezdjük pótolni, ezzel minden esélyt megadva, hogy technikailag is képzettebbek legyenek, ezáltal megnőjön az önbizalmuk, egyre jobb teljesítményre legyenek képesek, és így közelebb kerülhetnek céljaikhoz.

Szinte garantált a fejlődés technikai és taktikai téren is.

Ha még nem győztünk volna meg, olvasd el Fazekas Tamás véleményét rólunk:

„Ádám fiam közel egy évvel ezelőtt kezdte Palival az első programot, melyet közvetlen követett egy második is. 

Annak ellenére, hogy volt 2 sajnálatos sérülés, valamint a koronavírus okozta 3 hónapos szünet, Ádám, Palinak és csapatának köszönhetően óriási pozitív változáson ment keresztül szinte minden területen. 

Mentális, erőnléti, regenerációs és egy fantasztikus tanári elhivatottságú fiatal edzőtől technikai edzések keretében. Ez a program tényleg fantasztikus. Hihetetlen ahogy Ádám átformálódott. Olyannyira, hogy most már bejelenthetem, sikerült a szintugrás. 

Méghozzá nem is akárhová! Egy nagy múltú akadémiával rendelkező fővárosi egyesülethez. Azon belül ott pedig nem akárhová. Ádám 16 évesen a 19 évesekkel és a felnőttek második csapatával edz és jár mérkőzésekre.

Remélem a magyar labdarúgásban egyre többen látják majd, hogy az ilyen fajta egyéni képzés elengedhetetlen ahhoz, hogy kiváló labdarúgók legyenek hazánkban.

Ezzel a programmal nemcsak a kimagasló képességűek lehetnek hatalmas előnyben, hanem azok is akik szorgalmasan edzenek napról napra, és ehhez kapják pluszban ezt a képzést.

Remélem szakembereink segítenek majd minél több sportolót Palihoz is eljuttatni. Valamint a több kiadott fórum alapján sok szülő segíti majd ebben gyermekét.

Mi nagyon örülünk, hogy megismertük őt, akire ma már szinte családtagként gondolunk.

A változáshoz tettek kellenek, és ebben nekünk szülőknek nagyon nagy szerepünk van. A labdarúgásunk csak így juthat vissza oda ahol régen volt, a világ elitbe.“

Hogyan illesztjük bele a sportolók életébe az egyénre szabott labdarúgó képzésünket?

Sok sportoló hétközi edzései, és iskolai elfoglaltságai miatt a legnépszerűbb, legtelítettebb napunk a vasárnap.

Az edzés intenzitásánál figyelembe vesszük, hogy mikor történt a sportoló utolsó mérkőzése, és milyen szintű igénybevételt jelentett az a fiatalnak. Ez alapján is állítjuk össze edzéseinket.

Azt gondoljuk, hogy sosincs késő ahhoz, hogy egy utánpótlás sportolót elkezdjenek fejleszteni, és hogy szintet tudjon ugrani a karrierjében.

mentalis-fejlesztes

Hasznos információk a Fóti nagypályás képzésünkről

Nagypályás edzések Fóton:

Időpont:

Hétköznap délelőtt 07:00 – 11:30-ig, illetve vasárnap egész nap.

Részvétel feltétele:

A minimális korhatár a 7 év, a max. korhatár pedig 19 év.

Egyéni képzésünk díja:
  • Felmérés (1. alkalom) 15.500 Ft
  • Edzés: 13.500 Ft / alkalom
Időtartam és létszám:

Az edzések időtartama 60 perc, amin egyszerre 1-4 fő vehet részt (max. 4 fő).

Helyszín:

Fót – Sport utca – A kézilabda csarnok mögötti új, nagy, műfüves pályán.

Átöltözési lehetőség:

Egyelőre nincs átöltözési lehetőség, mivel teljesen új műfüves pályán edzünk, ami nemrégiben épült. (WC és ivóvíz természetesen van.)

Ha a 15. kerületi labdabiztonság fejlesztő Technique box képzésünkről érdeklődnél, csak kattints erre a kék mondatra.

Amennyiben kérdés merülne fel benned, akkor keress minket bátran a lenti elérhetőségeink bármelyikén!