Mentális felkészítés (egyéni)

Célunk, hogy a fiatalok fejben stabilak, erősek és kiegyensúlyozottak legyenek, valamint, hogy ez rövid időn belül már látható is legyen a karrierjükben és magánéletükben egyaránt.

mentalis-problemak

A hullámzó teljesítmény lehetséges okai

A magyar utánpótlás sportolók nagyrészére sokszor jellemző a hullámzó teljesítmény.

Van olyan fiatal, akin észre lehet venni az önbizalomhiány egyes jeleit, mint például a túlzott megfelelési kényszer, hibázástól való félelem, erős lámpaláz vagy éppen szorongás.

Viszont sokan vannak, akik koncentrációs, kommunikációs (azon belül beilleszkedés, konfrontálódás) és motivációs nehézségekkel küszködnek.

De előfordulhat olyan eset is, hogy a „tehetségesebbnek“ vélt fiatalból hiányzik a szorgalom és alázat, vagy éppen pont az ellenkezője történik meg.

Esetleg a klub által kiválasztott „kiemelt tehetség“ programba nem válogattak be egy gyermeket, akit pedig pont, hogy szorgalom és alázat jellemez, de a döntés miatt csalódott, elkedvtelenedett, esetleg még motivációját is veszti.

Sokszor még felnőtt élsportolók is azt tapasztalják, hogy bizonyos készségek elsajátítása, bizonyos mentális technikák gyakorlása után magabiztosabban tudják azokat megvalósítani később téthelyzetben is, és jóval stabilabbak tudnak maradni, mint korábban.

Szülőként sose habozzunk külső segítséget kérni akkor, amikor azt látjuk, hogy gyermekünk elakadt a karrierjében/magánéletében, és közben azt érezzük, hogy szülőként már nem biztos, hogy tudunk megfelelő szinten segíteni neki.

Sok szülő ugyanis azt hiszi, hogy elég az, amit a gyermeke megkap egyesületi szinten, viszont az esetek többségében kiderül, hogy közel sem kapja meg olyan minőségben a segítséget, amilyen szinten valójában meglehetne oldani az adott nehézséget, elakadást.

Az elmúlt években több magyar sportoló is ért el kiugróan magas eredményt, de véleményünk szerint ennél jóval többre is lehetnénk képesek akkor, ha megfelelően segítenének a sportolóknak egyénre szabottan, egészen már gyerekkortól kezdve.

Mi azért jöttünk létre, hogy hozzásegítsük a céllal rendelkező utánpótlás sportolókat, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni a karrierjükből azáltal, hogy minden egyesületi hiányosságot pótolunk, amivel nem csak hullámzóan, hanem fenntarthatóan magas szinten teljesítő élsportolókká is válhatnak.

elsportolok

Mit lehet elérni a gyerekeknél?

A megfelelő milyenségű és minőségű foglalkozások után a gyerekek idővel jóval stabilabbá, tudatosabbá és magabiztosabbá tudnak válni. Ez természetesen megnöveli a hatékonyságukat is, és a korábbi hullámzó teljesítményt felváltja a jobb és kiegyensúlyozottabb teljesítmény.

Magyarország első olyan fejlesztő csapata vagyunk, akik csakis utánpótlás sportolókkal foglalkoznak!

Kiknek szól, és mire fókuszálunk a mentál felkészítő foglalkozás során?

A mentál felkészítő foglalkozásunk segíteni tud azoknak a családoknak, ahol a sportszülők észrevették a gyermekükön, hogy esetleg nem eléggé tudatosak, vagy van egy olyan karrierbeli/magánéletbeli elakadása, ami kihat(hat) a teljesítményére, de az egyesületnél nem segítenek neki kellőképpen.

Mire fókuszálunk a foglalkozások során?

Ha ezek közül a területek közül egy is hiányos egy gyermeknek, és a szülő (esetleg edző vagy maga a sportoló) ezt időben észreveszi, majd a hiányos területet hétről-hétre elkezdik „pótolni“, akkor egy idő után sokkal jobb teljesítményre lesz képes az adott utánpótlás sportoló.

Kik vagyunk mi, és miért bízz bennünk?

Csapatunkat 2020. január 6-án alapítottuk. 10 szakemberrel dolgozunk, és 6 területen fejlesztjük gyerekeinket sportágtól függetlenül.

Utánpótlás fejlesztő csapatunkat és programunkat Lázár Pál korábbi válogatott sportoló hozta létre.

Mentál fejlesztés terén nagyon fontosnak találjuk, hogy olyan szakemberek dolgozzanak a gyerekekkel, akik megfelelő pedagógiai és szakmai érzékkel rendelkeznek.

„A célunk, hogy élsportolói és szakmai tapasztalatunkkal segítsük a gyerekeket, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek fejben is, mert ez szinte nélkülözhetetlen a jó és egyenletes teljesítmény, valamint a nagyobb célok eléréséhez.“

/Lázár Pál/

Lazar-Pal
Lázár Pál
Alapító

Mire számíthatsz a velünk való munka során?

Először is a Sport coachunk 4 alkalommal dolgozik/találkozik a fiatallal, majd 1x találkozik a szülőkkel is, mivel nagyon fontos, hogy közösen együtt dolgozva építsük a gyerkőcöt. Ezután szakemberünk legtöbb esetben még 6-8 alkalommal találkozik a fiatallal a cél elérése érdekében.

mentalis-fejlesztes

Sokan nem tudják, de az alapításunk előtti időszakban sok ingyenes konzultációt tartottunk sportszülőkkel, hogy minél nagyobb rálátást kapjunk az egyéni nehézségekre családon és sportágokon belül is.

Majd ezért is lett az Elit Programunk 1. eleme a mentális felkészítés.

Vannak edzők, szülők, akik nincsenek tisztában azzal (vagy ha igen, akkor nagyon kevesen csinálják), hogy az utánpótlás sportolók karrierjében, ha a hiányosságok pótlására (legyen az most mentális terület) megfelelő időt (és „megfelelő szakembert“) szánnak, akkor hatalmas változást lehet elérni.

Mi nem mondjuk azt, hogy minden egyes sportolóból országos bajnokot, válogatott sportolót faragunk!

Azt viszont elmondhatjuk, hogy a konzultációs felmérés után, ha a látható elakadásokkal szisztematikus módon elkezdünk közösen hétről-hétre dolgozni, akkor idővel a fiatal egyre stabilabbá válik, egyre jobb teljesítményre lesz képes, és így közelebb is kerül céljai megvalósításához.

Nagyon sok szép eredményünk van gyerekekkel, családokkal.

Azt azért mindenki tudja, ha egy gyermeknek karrierbeli vagy magánéletbeli nehézsége van, akkor az szinte az egész család életére napi szinten kihatással tud lenni.

Sokan voltak már nagyon mélyen is, és nincs annál szebb dolog, amikor azt látjuk, halljuk, hogy az adott család egyre jobban kilábal a nehézségből, majd teljes mértékben megváltozik az életük.

Ha még nem győztünk volna meg, olvass el pár szülői visszajelzést:

Hogyan illesztjük bele a sportolók életébe a mentális felkészítést?

Sok sportoló hétközi edzései, és iskolai elfoglaltságai miatt a legnépszerűbb, legtelítettebb napunk a hétvége. Itt természetesen személyesen dolgozunk a gyerekekkel.

Viszont több sportolóval dolgozunk hétköznapokon is személyesen, és persze nagyon kedvelt az online videóhívásos konzultáció is, azoknak akik esetleg vidéken tartózkodnak, vagy később érnek haza, vagy éppen csak jóval egyszerűbb így megoldania az egész családnak.

Azt gondoljuk, hogy sosincs késő ahhoz, hogy egy utánpótlás sportolót elkezdjenek fejleszteni, és hogy szintet tudjon ugrani a karrierjében.

mental-felkeszites

Hasznos információk a mentális felkészítésről

Időpont:

Hétköznap és hétvégén is elérhetőek vagyunk, akár személyesen, akár online formában.

Természetesen előre egyeztetett időpontban tarjuk meg a felkészítést. (1 hónap maximum 20 család.)

Részvétel feltétele:

A minimális korhatár 7 év, a max. korhatár pedig 19 év.

Mentál fejlesztés díja:

15. 500 Ft / alkalom

(A foglalkozások időtartama 45-60 perc.)

Helyszín (élőben vagy online):

Élőben: Budapest 15. kerület – Nádastó utca 52

Online: Közösen megbeszélt csatornán.

Fizetési módok:

Személyesen vagy utalással.

Amennyiben kérdés merülne fel benned, akkor keress minket bátran a lenti elérhetőségeink bármelyikén!