Technique Box

A Technique box foglalkozásunk azon fiataloknak szól, akik szeretnék, hogy sokkal labdabiztosabbak legyenek, és hogy minél jobban megtudják oldani a játék szituációkat. Képzésünkön maximum 2 fiatallal dolgozunk egyszerre.

Nagyobb labdabiztonság = Jobb teljesítmény

Nagyon sok szülő láthatta már azt, hogy a gyermekénél nincs meg az a fajta labdabiztonság, amire szükség lenne, többször is elpattan tőle a labda, és sokszor nem sikerülnek a labdával való technikai megoldások.

Előfordulhat gyakran az is, hogy mérkőzés/verseny közben van egy-egy jó mozdulat, majd újabb technikai hiba.

Egy utánpótlás sportoló lehet sokkal labdabiztosabb is, ha megfelelően fejlesztik ezt a területet.

Magyarország első olyan csapata vagyunk, akik kizárólag utánpótlás sportolók fejlesztésével foglalkoznak.

A Technique Box foglalkozásunk azon gyerekeknek szól, akiknél nincs meg a megfelelő labdabiztonság, és szeretnék azt, hogy sokkal nagyobb önbizalommal menjenek a pályára, mert tudják, hogy „jó barátságban” vannak a labdával, és ezért meg is tudják oldani a labdás helyzeteket.

Mit ad a Technique box képzésünk a fiataloknak?

Először is elvégezzük a felmérést, hogy lássuk a gyermek erősségeit és hiányosságait.

Az edzések által a következő területeken fog a gyermek garantáltan előrelépni:

Kik vagyunk mi, és kik felelnek a Technique box részlegünkért?

Csapatunkat 2020. január 6-án alapítottuk. 10 szakemberrel dolgozunk, és 6 területen fejlesztjük gyerekeinket sportágtól függetlenül.

Utánpótlás fejlesztő csapatunkat és programunkat Lázár Pál korábbi válogatott sportoló hozta létre.

Technique box téren, csakugyan mint a nagypályán történő edzéseinken 4 szakemberünk dolgozik a gyerekekkel. Köztük van szakember, aki évek óta Akadémién dolgozik. Többük „A’ licences végzettséggel is rendelkezik, de, ami a legfontosabb a gyerekek és szülők általi visszajelzések alapján, hogy mind remek pedagógusok is.

Lazar-Pal
Lázár Pál
6x-os magyar válogatott, 2x-es magyar bajnok

Nem a te hibád szülőként, ha azt érzed, hogy gyermeked nem kap meg minden segítséget technikai téren. Az egyesületi edzéseken 15-20 gyerkőc van 1-2 edzőre. Ezért szinte lehetetlen az egyéni hiányosságokat, legyen az most a labdabiztonság területe, megfelelő mértékben fejleszteni.

Sok szülő nem tudja azt, hogy ez a futball alapja. Hogy legyen minél labdabiztosabb egy gyerkőc. Hiába kér tőle az edzője „nagy dolgokat” a pályán, ha nincs meg a kellő szintű labdabiztonság. 

Mi nem mondjuk azt, hogy minden egyes labdarúgóból bajnokot, válogatott sportolót faragunk!

Viszont azt elmondhatjuk, hogy a felmérés utáni foglalkozásokba, ha a sportoló bele rakja a munkát, akkor garantáltan labdabiztosabb lesz, jobb lesz a teljesítménye, és nagyon jó visszajelzéseket fog kapni, ami által nőni fog az önbizalma és motivációja is.

Azt azért mindenki tudja, ha egy gyermeknek karrierbeli nehézsége van, akkor az szinte az egész család életére napi szinten kihatással tud lenni.

Sok családdal dolgoztunk már, akik voltak mélyen különböző okok miatt. A technikai hiányosság is tud sok frusztrációt okozni gyerekeknek és szülőknek is. Sokan elvárják, hogy sokkal jobban teljesítsen a gyerkőce. De hogyan is várhatjuk el, ha egyszerűen nincs meg az a fajta barátság a labdával, amire szükség lenne a jobb teljesítmény eléréséhez. És nincs annál szebb dolog, amikor azt látjuk, halljuk, hogy az adott család egyre jobban érzi magát, mert elkezdtük pótolni a „hiányosságokat” és ezáltal a gyermek egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtott.

Örülünk annak is, hogy egyre több szakember szeretné az utánpótlás sportolókat segíteni egyre több területen.

Viszont mi azt gondoljuk, hogy a magyar utánpótlás sportolóknál még hatásosabb tud lenni az, ha minél kisebb létszámban dolgoznak velük, mert az egyéni hiányosságokat csak így lehet igazán pótolni.

Technique box képzésünkön maximum 2 gyermekkel dolgozik egyszerre szakemberünk, ahol 60 perc alatt fejenként 1000-1500 közötti labdaérintése lesz a fiatalnak. Nagyon intenzív a tempó, ezért nem csak technikai téren, hanem mentális edzettség és állóképesség területén is nagyot fog előrelépni a labdarúgó palánta.

Alapításunk óta az egyik legnagyobb tanulság, hogy szülőként sose habozzunk külső segítséget kérni akkor, amikor azt látjuk, hogy gyermekünknek hiányossága van bármilyen területen is.

Sok szülő azt hiszi, hogy elég az amit a gyermeke megkap egyesületi szinten, viszont az esetek többségében 15-17 évesen kiderül, hogy közel sem kapta meg olyan minőségben a segítséget, amilyen szinten valójában meglehetett volna oldani az adott nehézséget, lehetett volna pótolni az adott hiányosságot.

Az elmúlt években több magyar sportoló is ért el kiugróan magas eredményt, de véleményünk szerint ennél jóval többre is lehetnénk képesek akkor, ha megfelelően segítenének a sportolóknak egyénre szabottan, egészen már gyerekkortól kezdve.

Mire számíthatsz a velünk való munka során?

Amikor csapatunkkal elindultunk az utánpótlás fejlesztés útján, éreztük és bíztunk benne, hogy nagy lökést tudunk adni egy sportolónak azzal, hogy ha hiányosságaikat pótoljuk, vagy éppen a nehézségeiket pedig együtt megoldjuk.

De a szülői és sportolói visszajelzések alapján merjük mondani, hogy sokkal többet adtunk a családoknak, mint „szimpla“ karrierbeli fejlődés, szintugrás.

Azt látjuk az eddigi 1000+ foglalkozás alapján, hogy ha pedagógia érzékkel (is) rendelkező, felkészült szakemberek foglalkoznak a fiatalokkal és szüleikkel, akkor az nemcsak a karrierjükre, hanem a magánéletükre, azon belül az egész család életére is nagyon pozitív hatással van.

Nem mellesleg a gyerekek egyesületeikben elért pozíciójuk, és teljesítményük is jóval magasabb lesz mint korábban, és ennek köszönhetően céljaikhoz is egyre közelebb kerülhetnek.

Mi azért jöttünk létre, hogy hozzá segítsük a céllal rendelkező utánpótlás sportolókat (a szülők által is), hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni a karrierjükből azáltal, hogy minden egyesületi hiányosságot pótolunk, amivel nem csak hullámzóan, hanem fenntarthatóan magas szinten teljesítő élsportolókká is válhatnak.

mentalis-fejlesztes

Hasznos információk a Technique box képzésünkről

Időpont:

Hétfő, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap délelőtt és délután is.

Részvétel feltétele:

A minimális korhatár a 7 év, a max. korhatár pedig 19 év.

Technique box képzésünk díja:
  • Felmérés, edzés: 13.500 Ft / alkalom
Időtartam és létszám:

Az edzések időtartama 60 perc, amin egyszerre 1-2 fő vesz részt (max. 2 fő).

Helyszín:
Budapest 14. kerület – Öv utca 129. (Parkolás: Ingyenes). A 100 méterre található zöld terület mellett mindig van szabadhely, de a környező utcákban is.
Átöltözési lehetőség:

Öltöző rendelkezésre áll, zuhanyzó építés alatt.

Amennyiben kérdés merülne fel benned, akkor keress minket bátran a lenti elérhetőségeink bármelyikén!