lazar-project-logo

Létrehoztuk a fejlesztő programot

Véleményetek szerint ti megkaptok minden segítséget a klubbotoktól, csapatotoktól ahhoz, hogy az UTÁNPÓTLÁSKORÚ SPORTOLÓ GYERMEKETEK fejlődése töretlen legyen, és eltudja érni a céljait?

Megadnak nektek minden eszközt, vagy tájékoztatnak titeket minden olyan fejlődési „lehetőségről“ , amivel előrébb tudna lépni a gyerkőc a karrierjében és magánéletében egyaránt?

Ebben láttam évekkel ezelőtt is, és most is a hiányt a magyar KLUBBOKNÁL és EDZŐKNÉL nagyon sok sportágban, hogy nem fordítanak kellő figyelmet az UTÁNPÓTLÁSKORÚ SPORTOLÓ GYERMEKEK EGYÉNI FEJLESZTÉSÉRE!

Nagyon sok kiegészítő „eszköz“  és „foglalkozás“ lenne amiket lehetne használni a jobb teljesítmény eléréséhez a fiatal sportolóknál, legyen az akár mentális téren, vagy fizikai téren, vagy éppen sérülés megelőzés, vagy szimplán regeneráció szempontjából! 

Sok helyen azt látom és hallom is a szülőktől, hogy az edzés megtartásán kívül semmi mással nem foglalkoznak az edzők és klubbok! (TISZTELET A KIVÉTELNEK, MERT VAN ILYEN KLUB VAGY ÉPPEN SZAKEMBER, DE IGEN CSEKÉLY SZÁMBAN)

Persze még nem is beszéltem arról, hogy nagyon sok edzőnél hiányzik a pedagógiai érzék, amik nélkül szimplán csak „jó és engedelmes katonákat tudnak nevelni“ akik talán csak teszik a dolgukat, de nem igazán élvezik azt. 

És kérdés, hogy egyáltalán racionális szempontból képes-e valóban jó edzést tartani, amivel fejlődni tudnak korosztályhoz mérten a gyerekek, mert sok esetben ez sem adott—túl nagyok az elvárások! (Itt ismételten megjegyezném, hogy tisztelet a kivételnek)

Külföldön rengeteg helyen tudják már, hogy nagyon fontos az egyénre szabott „fejlesztési“ program a sportolók számára. 

Sok esetben jobban reagálnak arra, amikor a sportoló lelkében van valami elakadás vagy szimplán csak ajánlanak kiegészítő „eszközöket“ mint például:

PSZICHOLÓGUS-KINEZIOLÓGUS (számomra a kineziológia hozta meg az igazi áttörést pozitív irányba mentális téren)

TÁPLÁLKOZÁS SZAKÉRTŐ (teljesítmény növelés-regeneráció) 

BOX (önbizalom, technikai késség elsajátítás, plusz állóképesség)

JÓGA (mentális fejlesztés, tudatosság és érzelmi intelligencia fejlesztés, rugalmasság/kitartott nyújtások/, sérülés megelőzés), 

MASSZÁZS (regeneráció, sérülés megelőzés-valljuk be a gyerekek sok esetben túl vannak terhelve fizikailag),

EGYÉNI KÉPZŐ (a mozgások, gyakorlatok ismétlése, készségek elsajátítása önbizalom terén nagyon tudnak segíteni, ezáltal a teljesítmény is egyenes arányban növekszik)

ERŐNLÉTI EDZŐ (korosztálytól függően erőnlétfejlesztő gyakorlatok, vagy éppen sérülés megelőző-prevenciós gyakorlatok)

HIDEGTERÁPIA-KRIOSZAUNA (regeneráció-rehabilitáció)

MENTOR (egy hozzáértő személy, aki tapasztalatával, tanácsaival segíteni tudja az utánpótlás sportolót és családját a karrierben és magánéletben egyaránt)

Számomra nagyon nagy fontossággal bír, és elengedhetetlennek tartom a FIATAL SPORTOLÓKNAK AZ EGYÉNRE SZABOTT programot a célok elérésében! (Nyílván van akinek több „foglalkozásra” van szüksége, van akinek kevesebbre)

Ezért jött létre az L.P. Keynek az UTÁNPÓTLÁS-SPORTOLÓ-FEJLESZTŐ-CSOMAGJA (amiről a honlap főoldalán a konzultációs rész 3. oszlopában kaptok tájékoztatást) ami mindezeket a fentebb említett „foglalkozásokat” tartalmazza. Ezeket a csapatunk a lehető legmegfelelőbb egyensúly megtartása mellett beépíti a SPORTOLÓNAK a heti edzéstervébe „külön foglalkozások” keretein belül, ezáltal speciálisan egyénre szabottan–fejlesztve őt. /remélem egy idő után a klubbok és közöttünk meglesz a megfelelő kommunikáció-a közös cél érdekében/

Sok esetben a CSAPATOK-EDZŐK és az UP. SPORTOLÓK ÉS SZÜLEIK között létezik egy nagy űr, amit mi szeretnénk betölteni, és minden eszközt megadni amivel jobbá, sikeresebbé válhatnak a karrierjükben, és ami még ennél is fontosabb szempont, hogy a magánéletben megtalálják számitásaikat és kiegyensúlyozott felnőtt emberekké váljanak az L.P. Key kezei alatt! 

Látom azokat az embereket (és ismerek is olyat) akik életüket csak a karrierjüknek szentelték, és felnőttkorukra azonkívűl, hogy minden tárgyi dolguk megvolt, belül üresek voltak, mert racionális szempontok szerint élték az életüket. Miközben a karrier mellett nagyon nagy hangsúlyt kell hasonlóképpen fektetnünk a tudatosságra és érzelmi intelligencia fejlesztésre is..

..ha kérdésetek lenne, akkor érdemes elolvasni még a blog résznél a két édesapa véleményét, akik már részt vettek gyermekükkel a hosszútávú fejlesztő programunkban.. 🙂

Üdv Lázár Pál