A következő receptünk egy klasszikus tojásos reggeli, néhány extrával feldobva.
Rengeteg fiatal sportoló étrendjében sarkalatos kérdés a zöldségfogyasztás.
Az omlett nagyon egyszerű módja annak, hogy a zöldségeket is belecsempésszük a reggelibe.
Legyen az akár paprika, hagyma, spenót, gomba, brokkoli vagy sárgarépa.
Könnyedén elkészíthetjük gyermekünk ízvilágának megfelelően.
Egészítsük ki néhány szelet sonkával, füstölt lazaccal, reszelt sajttal vagy akár szójával, a megfelelő
fehérjebevitel biztosítására.
Hozzávalók:
- 2-3 tojás
- 1 ek tej
- 1 marék reszelt sajt
- 1-2 szelet sonka
- 15 dkg zöldség
- 1 ek. napraforgóolaj
- Extra: néhány szelet avokádó
- Ízlés szerint fűszerek (só, bors, petrezselyemzöld stb.)
Elkészítés:
Egy serpenyőben felmelegítjük a napraforgóolajat és hozzáadjuk a zöldségeket, megpirítjuk majd
nagyon kevés vizet hozzáadva pároljuk őket, amíg kicsit megpuhulnak, majd egy tányérra
félretesszük.
A tojásokat felverjük a tejjel és ízlés szerint ízesítjük.
Ezt a keveréket a serpenyőbe öntjük. Ha az alja megszilárdult, akkor a tojás felére ráhalmozzuk a párolt zöldségeket, a szelet sonkát és a sajtot.
A másik felét ráhajtjuk és 2-3 percig sütjük. Ezután megfordítjuk az omlettet és a másik felét is
megsütjük.
A közepét ellenőrizzük, hogy teljesen megfőtt-e a tojás. Tálaláskor kiegészíthetjük néhány szelet avokádóval.
Elit Programunk 2. Eleme: Egyéni étrend – Táplálkozás
Mayer Lívia – Lazar Project – Superfoods