Receptek reggelire (3. rész)

A következő receptünk egy klasszikus tojásos reggeli, néhány extrával feldobva.

Rengeteg fiatal sportoló étrendjében sarkalatos kérdés a zöldségfogyasztás.

Az omlett nagyon egyszerű módja annak, hogy a zöldségeket is belecsempésszük a reggelibe.

Legyen az akár paprika, hagyma, spenót, gomba, brokkoli vagy sárgarépa.

Könnyedén elkészíthetjük gyermekünk ízvilágának megfelelően.

Egészítsük ki néhány szelet sonkával, füstölt lazaccal, reszelt sajttal vagy akár szójával, a megfelelő
fehérjebevitel biztosítására.

Hozzávalók:

  • 2-3 tojás
  • 1 ek tej
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1-2 szelet sonka
  • 15 dkg zöldség
  • 1 ek. napraforgóolaj
  • Extra: néhány szelet avokádó
  • Ízlés szerint fűszerek (só, bors, petrezselyemzöld stb.)

Elkészítés:

Egy serpenyőben felmelegítjük a napraforgóolajat és hozzáadjuk a zöldségeket, megpirítjuk majd
nagyon kevés vizet hozzáadva pároljuk őket, amíg kicsit megpuhulnak, majd egy tányérra
félretesszük.

A tojásokat felverjük a tejjel és ízlés szerint ízesítjük.

Ezt a keveréket a serpenyőbe öntjük. Ha az alja megszilárdult, akkor a tojás felére ráhalmozzuk a párolt zöldségeket, a szelet sonkát és a sajtot.

A másik felét ráhajtjuk és 2-3 percig sütjük. Ezután megfordítjuk az omlettet és a másik felét is
megsütjük.

A közepét ellenőrizzük, hogy teljesen megfőtt-e a tojás. Tálaláskor kiegészíthetjük néhány szelet avokádóval.

Elit Programunk 2. Eleme: Egyéni étrend – Táplálkozás

Mayer Lívia – Lazar Project – Superfoods