lazar-project-logo

Étkezési terv a (sport)családban

Sokszor tapasztaljuk szülőktől, hogy az idő hiányára hivatkoznak, amikor ételkészítésről van szó, ezért választják inkább a rendelést, vagy a gyorséttermeket.

Pedig étkezési terv készítésével nagyban megkönnyíthetjük magunknak a dolgos hétköznapokat.

Ha előre kigondoljuk milyen ételeket fogunk a héten készíteni, azzal időt és pénzt spórolhatunk meg, illetve biztosíthatjuk a család egészségesebb táplálkozását, elkerülve azokat a szituációkat, ahol az utolsó
pillanatban csak beugrunk egy gyorsétterembe.

A Lazar Projectnél tudjuk, hogy a táplálkozás kulcs szerepet tölt be a fiatal sportolók teljesítményében. A következőkben megosztunk néhány tippet az ételek tervezésére.

Bevásárlólista

Nem kell hozzá más, csak egy papír és egy ceruza. Soroljuk fel a hét napjait, és gondoljuk át melyik nap milyen étkezéseket szeretnénk.

Ennek megfelelően gyűjtsük ki a bevásárlólistát, mire lesz szükség a reggeli, ebéd és vacsora elkészítéséhez, illetve milyen snacket kínálunk a családnak.

Mivel csak a felírt dolgokat szerezzük be, nagyon minimális felesleg képződik és rengeteg pénzt spórolhatunk a heti bevásárlások során.

Vasárnapi főzés

A vasárnap jó alkalmat nyújt arra, hogy megtervezzük az étkezéseket, bevásároljunk hozzá és el is készítsük azokat legalább az elkövetkezendő néhány napra.

Ha bizonyos ételek frissen készítést igényelnek, akkor a hét közepére is érdemes egy napot beiktatni, ahol ez belefér az időnkbe.

Meg fogunk lepődni mennyi időt spórolhatunk ezzel.

Ételtárolás

Használjuk ki a hűtő és fagyasztó nyújtotta lehetőségeket. Szerezzünk be műanyag dobozokat, amikbe kiporciózhatjuk a különböző ételeket, így könnyedén frissen tartva őket.

Család

Nem kell egyedül csinálni.Vonjuk be a családot az ételek megtervezésébe.

Minden családtag kívánságát szerepeltethetjük a heti menüsorban.

Emellett még segítséget is nyújthatnak kedvenc ételeik elkészítésében.

„Mindent az utánpótlásért”

Elit Programunk 2. Eleme: Egyéni étrend – Táplálkozás

Mayer Lívia – Lazar Project – Superfoods