A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe.
Normál élethelyzetben a fiúk locsolni mennek piros tojás reményében, a lányok pedig várják a locsolókat finomabbnál finomabb ételekkel, süteményekkel.
Most a hosszúhétvége során rengeteg lehetőség nyílik a pihenés mellett sportoló gyermekünk szervezetének táplálására.
Nézzük meg klasszikusan milyen ételek kerülnek az asztalra húsvétkor és milyen tápanyagokat
biztosítanak a pihenőnapok során?
Tojás
Egy asztalról sem hiányozhat húsvétkor a tojás.
Nagyon sok elkészítési módja közül könnyen kedvencünkre találhatunk. Szerepelhet hidegtálak részeként, salátában, krém formájában, vagy díszítésként.
Kiváló fehérje és ásványi anyag forrás. Segít az izmok regenerálódásában, építésében.
Fogyasztásával a locsolás alkalmával nyert piros tojás sem veszik kárba.
Sonka
A sonka a tojáshoz hasonlóan nagyon jó fehérjeforrás.
Mivel nem mindenki juthat házi sonkához az ünnep közeledtével, ezért érdemes a boltban odafigyelni, hogy jó minőségű sonkát válasszunk.
A nem hagyományosan készült, csontozott vagy kötözött fajták általában alacsonyabb zsírtartalmúak.
Fonott kalács
Mit sem ér a húsvét a fonott kalács foszlóssága, puhasága és édes íze nélkül. Tökéletesen ellensúlyozza a sonka sós ízét, és szénhidráttartalmának köszönhetően energiával tölt fel.
Garantáltan minden gyermek kérni fog belőle!
Ha ezt a három alapételt kiegészítjük zöldségekkel is, akkor teljesértékű étkezéseket biztosíthatunk
sportoló gyermekünk számára az ünnepek alatt.
Kínáljunk mellé gazdagon paradicsomot, paprikát, kígyóuborkát, lilahagymát, újhagymát és retket.
Így az sem okozhat gondot, ha utána lecsúszik néhány szelet sütemény is.
Kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Lazar Project csapata!
Mayer Lívia – Lazar Project – Superfoods