4 alkalmas mentál tuning

Célunk, hogy a fiatalok fejben stabilak, erősek és kiegyensúlyozottak legyenek, valamint, hogy ez rövid időn belül már látható is legyen a karrierjükben és magánéletükben egyaránt.

utanpotlas-csapatok-mentalis-felkeszitese

Utánpótlás csapatok mentális felkészítése a sikerért

Sok utánpótlás csapatnál vehető az észre, hogy legtöbbször önbizalomhiány miatt nem tudják kihozni magukból a legjobb teljesítményt, nem mindig tudnak csapatként igazán együtt dolgozni, ha esetleg nem indul jól számukra egy mérkőzés, akkor sokszor nem tudnak jól kijönni belőle, és van, hogy egymással sem tudnak megfelelően kommunikálni.

Ha az utánpótlás csapatok megfelelően fel vannak készítve mentálisan, akkor sokkal jobban fognak tudni együtt dolgozni a pályán, sokkal jobban fogják kezelni a nehezebb helyzeteket is, és lesznek csapatként jóval eredményesebbek a korábbinál.

Létrehoztunk egy komplex programot az utánpótlás csapatok számára, hogy csapatként fejben is erősek legyenek, és minél jobb teljesítményre legyenek képesek.

A foglalkozások során sok olyan eszközzel látjuk el a gyerekeket, ami végig az egész karrierjük alatt nagy segítségükre lesz majd, amik által egyénileg és közösen is jobban fogják majd kezelni a nehéz (olykor nagyon stresszes, nyomással teli) helyzeteket.

Nagyobb lesz az önbizalmuk, és az egyéni és csapatcélokat is szem előtt tartva egyre jobb teljesítményre lesznek képesek, amivel közelebb fognak kerülni a céljaikhoz.

Nagyon fontos tudni, hogy ezen foglalkozások nem az általános csapat foglalkozások kategóriájába tartozik, hanem egy kifejezetten utánpótlás sportolók számára kidolgozott, legnagyobb részben a stresszkezelésre, kommunikációra és célok elérésére fókuszáló 4 találkozóból álló „mentális tuning” foglalkozás, amivel garantáltan, többek lesznek a gyerekek a pályán és pályán kívüli életben is.

Programunk azon utánpótlás csapatoknak szól, akiknek szükségük van egyénileg és közösen is még erősebbé válni a pályán.

A foglalkozások során több stresszkezelő technikát is megtanítunk, begyakorlunk a gyerekekkel, hogy a következő ilyen helyzetben, amikor nagyon izgulna a fiatalok egy része, ezt tudják minél jobban kezelni majd, és az esetleges hibák után minél jobban, minél hamarabb tudjanak megfelelően koncentrálni tovább a mérkőzésre/versenyre.

Az egyéni és csapatcéloknál nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekek ne csak azt tudják, hogy mi a céljuk, hanem, hogy milyen áldozatokat is kell ezekért meghozni, milyen lemondásokkal is jár ez a folyamat és hogyan tudják egymást minél jobban segíteni ebben.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egymással való tiszteletteljes kommunikációra, a másikban való pozitív értékek megtalálására és egymás pályán belüli és pályán kívüli támogatására.

utanpotlas-csapatok-felkeszitese-lazarproject

Az intenzív, egy hónapos, 4 alkalmas programunk után garantáltan többek lesznek a gyerekek egyéni és csapatszinten is.

Kik vagyunk mi, és miért bízz bennünk?

Csapatunkat 2020. január 6-án alapítottuk. 10 szakemberrel dolgozunk, és 6 területen fejlesztjük gyerekeinket sportágtól függetlenül.

Utánpótlás fejlesztő csapatunkat és programunkat Lázár Pál korábbi válogatott sportoló hozta létre.

Mentál fejlesztés terén nagyon fontosnak találjuk, hogy olyan szakemberek dolgozzanak a gyerekekkel, akik megfelelő pedagógiai és szakmai érzékkel rendelkeznek.

Mentál felkészítő részlegünket Julcsi és Márk képviseli, akik sport coachként dolgoznak, és büszkén mondhatjuk, hogy nagyon-nagyon jó érzékük van a gyerekekhez.

„A célunk, hogy élsportolói és szakmai tapasztalatunkkal segítsük a gyerekeket, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek fejben is, mert ez szinte nélkülözhetetlen a jó és egyenletes teljesítmény, valamint a nagyobb célok eléréséhez.“

/Lázár Pál/

Lazar-Pal
Lázár Pál
Alapító

Nem a ti hibátok szülőként, ha a gyerkőcők nincsenek olyan „mentális eszközökkel” stresszkezelő technikákkal ellátva, amivel jobban tudják esetleg kezelni a stresszel járó nyomást, téthelyzetet vagy éppen, ha nem tudnak jól kijönni egy-egy mélypontból a karrierjük alatt.

Gondoljunk csak abba bele, hogy mennyivel jobban tudja majd kezelni az a gyerkőc, az a csapat a nyomást, akik birtokukban vannak olyan eszközöknek, amik segítik őket ezekben a nehezebb helyzetekben, mennyivel lesznek koncentráltabbak és tudatosabbak a céljaik elérésében.

Nagyon sokan nem tudják, hogy hiába dolgoznak sokat az adott sportág technikai részével, vagy éppen erőnléti részével, ha a gyerekek/csapatok nagy részének nincs önbizalma, nincsen lelki állóképessége. Mert az önbizalom az, ami nélkülözhetetlen a gyereknél ahhoz, hogy egyénileg és csapatként is minél közelebb kerülhessenek a céljaikhoz.

Viszont azt mindenképpen elkell mondanunk, ahogy fentebb említettük, hogy a mentál tuning programunk csapatként és egyénileg is nagyon sokat hozzáad a gyerekek karrierjéhez, viszont azoknál a gyerekeknél, akik (már jó ideje) nagyobb hullámvölgyben vannak, és esetleg mélyebb érzelmi elakadásokkal is küszködnek, ott a mentál tuning programunk valós hosszútávú változást nem fog hozni.

Ilyen esetekben mindig tovább irányítjuk az adott gyermeket a megfelelő egyéni foglalkozásra is, hogy minél jobban, és minél hamarabb tudjon majd újra kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtani.

A mai magyar utánpótlásban nagyon kevés fiatal van birtokában annak, hogy miképpen kezeljék a stresszel járó helyzeteket, nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy a célok elérése milyen áldozatokkal, milyen lemondásokkal járnak. Ebben mi nagymértékben segítünk majd a foglalkozásainkon, vagyis hogy minél tudatosabbak legyenek egyéni és csapatszinten is a fiatalok.

Ha a fiatalok minél hamarabb elkezdenek a tudatosság útjára lépni, valamint, ha minél több mentális eszközt tudnak használni az utánpótlás évek alatt, annál jobban tudnak majd kiegyensúlyozottabb és jobb teljesítményt nyújtani.

Gyakran feltett kérdések

Hogyan illeszthetjük bele a csapatok életébe a mentál tuning programunkat?

A Mentál Tuning programunk 4 alkalomból áll. A legideálisabb, ha négy héten keresztül minden héten 1-1 alkalommal találkoznak a gyerekek szakembereinkkel.

Az ideális időpont természetesen az edzések előtt vagy utána lenne, hétközi szünnap, végső esetben az edzővel átbeszélve egy könnyebb edzés helyett, vagy a hétvége egyik szünnapja is tökéletes időpont számunkra.

Hogyan lehet igénybe venni mentál tuning programunkat?

Kétféle verzió lehetséges. Az adott csapatok edzői, vezetői keresnek meg minket vagy a sportszülői közösség tagja(i).

Ezek után leegyeztünk minden olyan részletet, ami szükséges ahhoz, hogy a legminőségibb munkát végezzük a gyerekekkel.

Azt gondoljuk, hogy sosincs késő ahhoz, hogy egy utánpótlás sportolót/komplett csapatot elkezdjenek fejleszteni, és hogy szintet tudjanak ugrani a karrierjükben.

gondolkodo-ember

Hasznos információk a mentális felkészítésről

Időpont:

Hétköznap és hétvégén is elérhetőek vagyunk.

Részvétel feltétele:

A minimális korhatár U10, a maximális korhatár pedig U19.

A 4 alkalmas Mentál Tuning programunk díja:

4X6250 Ft, vagyis összesen 25.000 Ft/fő 

Amiért cserébe a gyerkőc részt vehet a 4 alkalmas mentális tuning program minden alkalmán, vagyis egy gyermeknek alkalmanként 6250 Ft-ra jön ki egy foglalkozás.

A díj Budapest területén mindent tartalmaz. Budapesten kívül a benzinköltséggel kell az adott csapatért felelős személynek pluszban számolni.

A foglalkozások időtartama kb. 4×60/75 perc.

Helyszín:

Természetesen az adott egyesületnél lévő iroda, tárgyaló vagy éppen öltöző is ideális helyszín a foglalkozásainkra.

Központunkban: Budapest 14. kerület – Öv utca 129. (Parkolás: Ingyenes). A 100 méterre található zöld terület mellett mindig van szabadhely.

Gyakran felmerülő kérdés még:

Csak akkor történhet a foglalkozás, ha a csapat minden tagja részt vesz rajta?

Erre azt szoktuk mondani, hogy nyílván az lenne a lehető legideálisabb egy csapat szempontjából, ha mindenki részt tudna venni a foglalkozásokon.

Viszont simán előfordulhat az, hogy nem mindenki tud ezeken a foglalkozásokon részt venni, és lehet csak a csapat 70%-a lesz végig jelen. Azért így is nagyon szépen lehet majd haladni, és a „többség” energiája nagy hatással tud lenni mindneki másra is a csapatban, akik esetleg nem vesznek részt a foglalkozásokon.

Olyan is előfordulhat, hogy egy 16-18 fős csapatból, csak 4-5 fiatal igényli (vagy azon gyerekek szülei) ezt a felkészítést, és ezek a fiatalok érkeznek hozzánk csak. Természetesen így is tudunk dolgozni a gyerekekkel, és így is nagyon sok olyan területen tudjuk őket fejleszteni, ami nagy „életet megváltoztató” hatással lesz rájuk, ami bizton állítható, hogy a sportpályán is nagy hatással lesz rájuk, valamint a csapat dinamikáját is jó irányba fogja megváltoztatni.

Amennyiben még kérdés merülne fel bennetek, akkor keressetek minket bátran a lenti elérhetőségeink bármelyikén!