Regenerációs Elit Program

Elit Programunkhoz csatlakozott nemrégiben egy 16 éves fiatal labdarúgó és családja, aki (mára kiemelt) akadémián edződik jó pár éve, valamint alapember a csapatában.

Amikor egy szülő a honlapunkon keresztül leadja a programunkba való jelentkezési szándékukat, és az beérkezik rendszerünkbe, akkor onnan már van egy kiindulási alapunk, mivel kitöltötték az űrlapot.

Ezután felvesszük a kapcsolatot a szülőkkel, és megbeszéljük a protokollunk szerinti következő lépést, és létrejön (első körben kizárólag szülővel/szülőkkel) egy 60-75 perces konzultáció, ahol átbeszéljük sportoló gyermeküknek karrierbeli és magánéletbeli körülményeit.

Itt látjuk, hogy nagy vonalakban mi az amit megkap a gyermek, vagy éppen nem kap meg az egyesület által. Mik azok a külső behatások amik érték őt a múltban, vagy éppen érik őt a jelenben.

Ennek alapján egyre jobban tisztábbá válik a kép számunkra, hogy mi az amit szükséges beépíteni az edzések közé. Kiemelt módon figyelnünk kell arra, hogy a programunk által ne terheljük túl a sportolót, se fizikailag, se mentálisan.

Általában a szülőkkel való konzultáció során azt tapasztaljuk, hogy szó szerint égnek a vágytól, hogy gyermeküket segíthessék karrierjükben, azokkal a külön foglalkozásokkal amiket ajánlunk számukra, mert látják, hogy az egyesület által ez nincs biztosítva, és ha ezeket megkapná esetleg, akkor mennyit fejlődhetne gyermeke.

(Ez kb. 3 hónapra 29-39 darab külön foglalkozást jelent)

DE!

Nagyon fontos számunkra az, hogy ne csak az alapján „ítéljünk“ meg egy sportolót, mert a szülei azt mondják, hogy…

Ezért szokott nálunk a protokollunk szerint a következő lépés az lenni, hogy négyszemközt, vagy 6-8 szemközt (természetesen jóval „lazábban“ mint az első szülői találkozón) konzultálunk a fiatal sportolóval, ahol beszélgetünk vele, és felvázoljuk azt a programot, amire várhat rá a következő (min.) 3 hónapban.

Ha hasonlóképpen látjuk a sportolón azt a motivációt amit a szülőn is, hogy szeretne részt venni a programunkban, valamint megvan az egyéni célja, amiért szinte mindent megtenne, hogy elérje, akkor a család egyértelműen csatlakozhat hosszútávú Elit Programunkhoz.

Akinek heti 6-8 edzése van, valamint verseny és mérkőzés, akkor ott kiemelt módon figyelnünk kell a regenerációra.

Most nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a megterhelő edzések között/mellett, rugalmasságáért is felelős foglalkozások szerepeljenek a programban.

Tudni kell, hogy egy sportolónak a rengeteg megterhelő edzés következtében az izületei egyre beszűkültebb állapotban lehetnek, amik sérülésekhez vezethetnek rövid és hosszútávon egyaránt.

Viszont abban az esetben, ha regeneráció téren megfelelő kezek foglalkoznak egy sportolóval, akkor a sérülések rizikóját nagymértékben lehet csökkenteni.

Sportolónk Elit Programját úgy alakítottuk ki a szakembereinkkel való egyeztetések után, hogy az alap foglalkozásokon kívül, több olyan foglalkozás is lesz, ami külön a mozgástartomány növelésében fog szerepet játszani a regenerációs foglalkozásokon kívül.

Mit értünk ezalatt?

Lehet észrevettétek már gyermeketeken, vagy éppen más gyerkőcön, hogy néha úgy fut, mintha kézifék húzná vissza. Sok esetben ez azért is lehetséges, mert az izmai-izületei sincsenek „olyan állapotban“ .

Ha az izom-izület jobb állapotban van, akkor a mozgás is könnyebbé felszabadultabbá válik!

Mi a programunkban, külön rugalmasságért is felelős szakemberünk Adri (Jóga) által, egy nyújtáson alapuló, úgymond izmok általi tudatos stresszoldásos foglalkozásokon keresztül lazítjuk a sportolók izületeit is.

Nem beszélve arról, hogy több masszázs és krioszaunás kezelés is szerepel a programban, amivel mind-mind azt pótoljuk, amit sajnos egyesületi szinten kevésbé biztosítanak számukra (az elvárt magas teljesítmény dacára), vagyis a megfelelő egyensúly megtalálása a terhelés és regeneráció között. (Tisztelet azon kivétel klubboknak, ahol erre kiemelt figyelmet szentelnek)

A regenerációs foglalkozásoknak köszönhetően is jobb teljesítményre lesz képes a sportoló.

Valamint a programjában szerepel még 9 db.  60 perces Mentál edzés, ahol stresszkezelő és lámpaláz kezelő technikákat sajátít el a fiatal, amivel a versenyek előtti túlzott „izgalmát“ tudja majd kezelni (amivel a sportolók nagyrésze küszködik).

Egyéni étrendet is állítunk össze a számára, amivel edzésre és mérkőzésre is a legjobb állapotba érkezhet.

És persze optimális keretek között egyéni képzés, erőnléti és box edzés is szerepel a programban.

Mindent egybevetve: Masszázs – Krioszauna – Jógán alapuló foglalkozás – Labdarúgó Egyéni képzés – Erőnléti edzés – Egyéni étrend – Mentális fejlesztés – Box edzés – Mentor.

Ezek mind – mind segítségére lesznek „sportolónknak” (és családjának) a jobb teljesítmény és szintugrás érdekében.

A Lazar Project számára nagyon fontos az, hogy a szülővel és sportoló gyermekükkel a megfelelő egyensúlyt megtartva egy csapatot alkosson.

A célunk, hogy azok az utánpótlás sportolók (akik valódi célokkal rendelkeznek) megkapják a jogosan kijáró segítséget, külön foglalkozásokat, amivel mind ők, mind a magyar sport végre új szintre léphet.

Lázár Pál – Lazar Project