lazar-project-logo

Lázár Pál – Mentor

Mi az amiben változtatni fogunk az eddigi rendszerekhez képest?

Nekünk nem a más kultúra által sikeresen bevezetett rendszert kellene itthon, Magyarországon teljeskörűen alkalmaznunk. Viszont tanulni igenis kell belőle, vagy éppen a hasznos információkat a magunk „nyelvére“ fordítva alkalmazni őket.

A magyar ember többsége, sajnos negatív beállítódottságú. Sokak életét az irigység, keserűség, panaszkodás, agresszió, düh, egymásra mutogatás, kritikai hangnem, pesszimizmus, kényelem jellemzi, ezek azok, amik befolyásolják a mindennapjait.

Nem beszélve arról, hogy a komfortzónán kívüli helyzetekbe, kevés ember mer „belemenni“ inkább a kényelem, vagy a félelem rabja marad!

Az utánpótlás sportolóink között ugyanúgy találni sok olyan fiatalt, akiket az előbb említett „szavak“ „érzelmek“  jellemeznek. Ez ragad rájuk, ilyen a magyar átlag közhangulat, és persze ami a legfontosabb az a szülői példamutatás és hozzáállás, amiből sokszor „merítenek“ !

/Persze mindenben tisztelet a kivételnek/

Miért van az, hogy utóbbi időben rengeteg pénz van a Magyar Sportban, viszont igazán fenntarthatóan jó teljesítmény, vagy éppen olyan sportoló akit „ez a közeg“ kinevelt volna kevés van ?!

Külsőségekben nagyon jól állunk (például labdarúgásban, stadionok, eszközök), és nagy tiszteletünk azoké az embereké, akik mindent megtesznek az utánpótlás sportolók fejlesztéséért valamilyen módon.

Viszont valamit mégis változtatni kellene ?!

A magyar utánpótlás sportolókat már fiatal koruktól kezdve, mentálisan is szükséges rendszeresen fejleszteni.

Minden egyes élsportolónak /sportágtól függetlenül/ szüksége lenne arra, hogy egyénre szabottan (mentálisan is) foglalkozzanak vele.

Aki tehetségesnek van „kikiáltva“ azzal azért,hogy elmondják és erősítsék benne azt, hogy a tehetség szorgalom és alázat nélkül, egy idő után már nem lesz elég, és tegyen érte nap mint nap, ha elakarja érni a céljait. Aki pedig nem került be a tehetséggondozó programba, azzal pedig azért, hogy elmondják és erősítsék benne azt, hogy alázattal és szorgalommal nagyon messzire ellehet jutni, sokszor messzebb mint a gyerekként tehetségesnek kikiáltott sportoló

Rövid / hosszútávú terveink között szerepel, létrehozni egy több szakosztályból álló egyesületet!

Ahogy korábban is írtam róla, véleményem szerint a magyar sportnak, magyar egyesületeknek, a „Magyarország specifikus“ egyénre szabott fejlesztésen keresztül vezet az útja, a valódi felemelkedéshez, és tartós sikerhez!

Mi alapján fog működni a mi egyesületünk, és mi az amikre mi kiemelten figyelni fogunk a sportolók fejlesztésében?

  1. Mentális foglalkozások: egyéni és csapatszinten is (rendszeresen)
  2. Táplálkozás: felmérések utáni egyénre szabott étrend
  3. Erőnlét/Prevenció: állapotfelmérések utáni egyénre szabott feladatok
  4. Regeneráció/masszázs/krioszauna/egyéb eszközök
  5. Kiegészítő sportágak beépítése: jóga, box, úszás egyéb sportok
  6. Az edzők mentális és kommunikációs fejlesztése rendszeresen egyéni és csoportos szinten is
  7. Pedagógus edzők alkalmazása
  8. Szülőkkel való megfelelő kapcsolattartás, és a rendszeres időközönkénti tájékoztatás a gyermekük fejlődéséről.

Kiemelt figyelmet fordítanánk a sportolók érzelmi intelligencia fejlesztésére, valamint hogy az életük folyamán ne csak a karrier építésre fókuszáljanak, hanem a magánéletükre is megfelelő időt szánjanak.

Azt gondoljuk csak így lehet fenntarthatóan sikeressé tenni a magyar felnőtt élsportot, mégpedig az utánpótlás sportolók egyénre szabott fejlesztésén keresztül!

Az elmúlt hónapokban minden egyes cégtől (akikkel tárgyaltunk), azt a választ kaptuk, hogy szeretnének velünk együtt dolgozni! Plusz az elmúlt időszakban Dietetikusok, Sport Coachok, vezetők, vagy éppen Diagnosztikai központ jelezte azt, hogy szeretne a Lazar Project csapatának tagja lenni!

A „víziónk“ egyre több emberhez, céghez elér és csak is pozitív visszajelzéseket kapunk!

Azt gondolom, hogy előbb vagy utóbb valóra válik az az álom, hogy létrejön a saját egyesületünk is, amiben sok-sok utánpótlás sportoló (és az ő szüleik) leli(k) majd örömét!

Addig is tartjuk magunkat a „jó szokásunkhoz“ és folytatjuk az egyénre szabott fejlesztéseinket, és „dolgozunk“ tovább a sportolóinkkal és szüleikkel !

Lázár Pál – Lazar Project