lazar-project-logo

Erőnléti állapotfelmérés 1. szint

A „folyamatosan“ növésben levő sportolónak, a karriere során több olyan szakemberre is szüksége van, aki megfelelően tud „reagálni az elváltozásokra” vagy éppen a meg nem erősített izmok megerősítésében tud segíteni.

Sokuknál a növéssel párhuzamosan problémák, fájdalmak léphetnek fel a boka, térd, derék, váll és háti szakaszokon (is).

Sok fiatalnál lehet ilyenkor tapasztalni, hogy a mozgáskoordinációja rendezetlen lesz, de valahol ez egy normális „tünet”  egy hirtelen megnyúló sportolónál (is)

Viszont, ilyenkor szükség van egy megfelelő szakemberre, aki átvizsgálja a test szerkezetét, stabilitását, és koordinációját.

Lehet gyógytornászra van szükség, lehet masszázsra, lehet manuálterapeutára vagy másfajta segítségre.

Elsősorban nálunk a sporttudományi szakemberünk az, aki egy több lépcsős felmérésen keresztül vizsgálja meg a sportoló asszimetriáit, egyensúlyi hiányait, valamint beszűkültségeit.

Ahhoz, hogy megfelelően tudja működtetni a sportoló a „testét“ és magas szinten tudjon teljesíteni, hogy ne hátráltassa őt semmi a teljesítményében, létfontosságú egy ilyen szintű felmérés, és az ezáltal összeírt egyénre szabott program.

Ezek feladatok ismétlésével, gyakorlásával (ami akár otthon is könnyen elvégezhető és kb. 30 percet vesz igénybe) olyan szintű segítséget kap a sportoló, ami által a korábban nehezebben véghezvitt mozdulatok jóval könnyedebbek lesznek, mert a mozgástartomány nőtt, a korábban csak beszűkült állapothoz képest. Boka, térd, hát, váll mobilitásra törekszünk.

Nálunk ez az Erőnléti állapotfelmérés 1. szintje. 12 éves kortól már ajánljuk. További információ a fejlesztő csomagok menüpont alatt található.

Később a 2 szint is elérhető lesz, ami 14. év felett hasonlóképpen egy felméréssel kezdődik, és egy kifejezetten erőnlétfejlesztő egyéni program megírásával, és annak bemutatásával zárul.

Lázár Pál – Alapító