Úton a minőségibb táplálkozás felé

Ahogy az előző facebook posztunkban is említettük, étkezésünk nagy mértékben befolyásolja az általános egészséget, fáradtságérzetet és sportteljesítményt.

Az otthon készült ételekkel biztosíthatjuk a tápanyagokban gazdag, minőségi élelmiszereket, ételeket a szervezet számára.

A legtöbb csomagolt, feldolgozott élelmiszer nagy mennyiségben tartalmaz magas kalóriatartalmú adalékanyagokat, olajat, cukrot és tartósítószereket. Ezek komoly kalóriafelesleget eredményeznek.

Ne tartsunk mindig otthon nassolnivalót, édességet. Ha a gyerekek szeme előtt van a csokoládé, chips vagy cukorka, akaratlanul is rájárnak és megeszik, amint éhséget éreznek. Felesleges kalóriákat visznek be velük szervezetükbe, eltelítik őket, elfoglalják a helyet az értékes tápanyagok elől.

Helyettesítsük az édességeket diófélékkel, magvakkal, gyümölccsel, zöldséggel, kefirrel és joghurttal. (Természetesen minimális szinten lehet bűnözni, de mindent módjával, mivel cél a legjobb teljesítmény.)

Igyanak több vizet. Mivel testünk nagy százaléka víz, ezért kiemelt jelentősége van a folyadékfogyasztásnak.

Megfelelő hidratáltság esetén javul az energiaállapot, a teljesítmény, és az immunfunkció. Cseréljük le a cukros üdítőket, szörpöket vízre, hiszen tápértékük nincs, csak a bevitt kalóriamennyiséget növelik. Törekedjenek napi 8-10 pohár mennyiségű víz fogyasztására, vagy valamilyen cukormentes ital elfogyasztására.

Olykor, ha lehetőség adódik gyermekeink bevonásával, közös program gyanánt megismertethetjük velük a változatos alapanyagokat és konyhatechnikákat, melyek későbbi életükben is hasznukra válnak.

Lépésenként haladva a tudatos táplálkozás felé.

Elit Programunk 2. Eleme: Egyéni étrend – Táplálkozás

„Mindent az utánpótlásért”

Mayer Lívia – Lazar Project – Superfoods