Komplex Elit Program

Minden fiatalnak van hiányossága. Van akinek egy, van akinek több területet fejlesztünk egyszerre.

Elit Programunkkal az egyesületi hiányosságok pótlására, és a jó szinten lévő készségek tökéletesítésére törekszünk.

komplex-elit-program-kosarlabda

A hiányosságok egyénre szabott pótlása

Sok olyan utánpótlás sportoló van, aki nem kapja meg az egyénre szabott külön foglalkozásokat.

A szülők sokszor jogosan érezhetik azt, hogy az egyesületnek és edzőknek több időt kellene fordítani a gyerekek egyéni fejlesztésére.

Vannak olyan klubbok, ahol az edzők által „kiválasztott“ sportolókon kívül, nem fektetnek nagy hangsúlyt a többi sportoló plusz egyéni fejlesztésére.

Rengeteg olyan felnőtt élsportoló van, akik beszámoltak már valamilyen formában arról, hogyha gyerekkorukban nagyobb hangsúlyt fektettek volna az egyéni felkészítésükre, akkor szerintük is, mégjobb és még stabilabb teljesítményre lehetnének képesek, mind egyénileg, mind csapatként, mind nemzetként.

Valamint arról is beszámolt jó néhány (mára már) hobbi sportoló, hogy gyerekként azért nem tudták megugrani a magasabb szintet, és nem tudtak felnőtt élsportolókká válni, mert mentálisan, fizikálisan, vagy éppen más az élsporthoz kapcsolódó területen nem álltak jó szinten.

Sokszor egyesületi oldalról nem segítettek nekik kellőképpen, hogy fejlődhessenek, pedig nagy jövőt jósoltak nekik, de egy “pici valami” mégis hiányzott, és azt családon belül nem tudták megoldani.

A külföldi elit akadémiákon mind-mind fontos szempont a felmérések utáni egyénre szabott fejlesztés.

Viszont ez csak úgy tud működni náluk is megfelelő szinten, ha a különböző fontos területeknek megvannak a képzett szakemberei, akik mondhatjuk úgy, hogy egyszerre foglalkoznak a fiatalok fejlesztésével.

Több olyan céltudatos utánpótlás sportoló is van ma Magyarországon, akiket ha időben elkezdve minőségi szinten és sokrétűen fejlesztenének, akkor megtudnák tenni azt a bizonyos lépést, ami egy nagy szintugrást is eredményezhetne a karrierjükben.

komplex-elit-program-tenisz

Magyarország első olyan fejlesztő csapata vagyunk, akik csakis utánpótlás sportolókkal foglalkoznak!

Magyarország első olyan csapata és programja vagyunk, akik sportágtól függetlenül az utánpótlás sportolók életében arra törekednek, hogy minden egyesület általi hiányosságot pótolva a lehető legnagyobb teljesítményt tudják kihozni karrierjükből és magánéletükből. Ezáltal közelebb kerülhetnek céljaikhoz, és sokukból stabilabb utánpótlás és felnőtt élsportoló is válhat.

Kiknek szól a programunk?

Programunk azoknak a céltudatos utánpótlás sportolóknak (és szüleiknek) szól, akik érzik (látják) az egyéni hiányosságaikat, és fejlődni szeretnének, de egyesületi oldalról nem igazán segítenek nekik, nem igazán pótolják ezeket. (Vagyis van, hogy a klub tesz lépéseket ezirányba, de az szinte csak nagycsoportos foglalkozások keretein belül történik, és nem egyénre szabottan.)

Mikben tudunk segíteni a Komplex Elit Program keretén belül?

Természetesen nem az összes foglalkozás van benne 1 programban, most csak szeretnénk megmutatni nektek, hogy ezen foglalkozások közül választjuk ki a sportolónak, hogy szükségszerűen miket tartalmazhat a komplex programja.

komplex-elit-mentalis-felkeszites

Mentális felkészítés

Felmérés + foglalkozások. Lámpaláz kezelő és stresszkezelő technikákat tanítunk meg sportolóinknak.

Nagy hangsúlyt fektetünk az önbizalomnövelésre, koncentráció fejlesztésre, valamint kommunikációjukban, motivációjuk fenntartásában és céljaik elérésében is segítjük őket.

Mélyebb érzelmi elakadás esetén kineziológus kollégánk is becsatlakozik a sportolóval való munkába.

komplex-elit-eronleti-edzes

Erőnléti edzés

Felmérés + foglalkozások. Egy jó szakember a kornak megfelelő erőfejlesztéssel és erőedzéssel nagyban tud segíteni egy fiatalnak, hogy erőnlétileg a legjobb teljesítményt tudja kihozni magából a pályán, versenyeken.

A „folyamatos“ növekedés miatt sok fiatalnak szüksége van a jó szakember egyénre szabott edzéseire, és visszajelzéseire, amivel nagyban lehet csökkenteni a későbbi sérülések rizikóját is. (Korhatár: 9 év)

komplex-elit-egyeni-etrend

Egyéni étrend

Felmérések + egyéni étrend. A megfelelő időben és mennyiségben elfogyasztott étel és folyadék, segíti a fiatalokat a koncentrációjuk fenntartásában, és a fizikai teljesítményük “hatékonyabb” leadásában is.

komplex-elit-egyeni-kepzes

Egyéni képzés/edzés

Felmérés + foglalkozások (csak labdarúgóknak). Az edzések alkalmával a sportolók technikai, taktikai készségét, valamint kognitív képességeit fejlesztjük.

A felmérések után maximum 4 fős csoportok lehetségesek az edzéseken. Nálunk nincs nagycsoportos edzés.

kapuskepzes

Kapusképzés

Felmérések után egyénre szabott programon keresztüli edzés (csak labdarúgóknak). Egy edzésen maximum 2 fiatallal dolgozunk egyszerre.

Kizárólag egyéni vagy mikrocsoportos képzés, hogy minél több figyelem jusson az egyéni hiányosságok pótlására és jó szinten lévő készségek tökéletesítésére.

komplex-elit-joga

Jóga

Felmérés + foglalkozások. Rugalmasabbá tesszük a sportolóink izomzatát. Jóga tanárunk az izmok általi tudatos stresszoldásra törekszik.

Nagy hangsúlyt fektetünk a hosszan kitartott nyújtásokra, egy-egy pozícióban akár percekig is „benne“ lehet egy sportoló. Ennek eredménye az, hogy a fiatal könnyebben teszi meg a mozdulatokat, mivel megnöveljük az izületeinek a mozgástartományát.

komplex-elit-masszazs

Masszázs

Sok esetben a gyerekek nagyon le vannak terhelve a heti edzések és mérkőzések, versenyek által. A „folyamatosan" növésben lévő és elég korán megterhelt utánpótlás sportolóknak időközönként szüksége van az izmok fellazítására, hogy csökkentsük náluk a sérülések rizikóját.

komplex-elit-box

Box

Egyik fő célunk vele az önbizalomnövelés. Szorongósabb sportolóinknál nagyszerű kiegészítő sport. Nem elfelejtve az állóképességre gyakorolt hatását is.

komplex-elit-mentoralas

Mentor

Fontosnak tartjuk, hogy a család mellett legyen egy élsportban járatos mentor, aki a program alatt a szokások kialakításában segíti a szülőket és sportolókat.

penzvisszafizetesi-garancia

Pénzvisszafizetési garancia!

Nagyon hiszünk a hosszútávú Elit Programunkban is, valamint a visszajelzések is alátámasztják hatékonyságát.

De ha egy szülő mégis azt látja, hogy valamilyen okból kifolyólag a programunk nem hatásos a gyermeke számára, és szeretnék idő előtt befejezni a programot, akkor a kérésükre a hátralévő összes foglalkozás díját kérdés nélkül visszatérítjük a család számára!

Ki az, aki létrehozta a Lazar Project csapatát és Elit programunkat?

Lazar-Pal
Lázár Pál
A Lazar Project alapítója

Lázár Pál vagyok, két gyermek édesapja, korábbi 6x-os válogatott labdarúgó és kétszeres magyar bajnok.

A sportban eltöltött 23 évem alatt rengeteg dolgot láttam, tapasztaltam, legyen az pozitív vagy éppen negatív. Sok olyan hiányosságra emlékszem (egyesületi oldalról) az utánpótlásban eltöltött éveim alatt, aminek nagyrésze mai napig nincs megoldva a fejlesztés terén.

Nagyon sokan beszélnek az utánpótlás sportolók komplex fejlesztéséről, de azt látom, hogy senki sem kezdte ezt el, és folytatta olyan szinten, amivel itthon lényegi változást lehetne elérni.

Azt szeretném elérni, hogy minden céllal rendelkező utánpótlás sportolónál pótoljuk az egyesület általi hiányosságokat is, hogy a sportolók ne csak hullámzóan, hanem fenntarthatóan is jól tudjanak teljesíteni.

Programunkban szerepelt már olyan labdarúgó is, aki a 6. hónap végére Hollandiába igazolt. De több más sportágban jeleskedő fiatal sikertörténetéről is beszámoltunk már facebook oldalunkon, vagy éppen honlapunkon, amikből remélhetőleg már sok szülő merített erőt.

Nem a te hibád az szülőként, ha azt érzed, hogy nem kap meg mindent a gyermeked. Nagyon nehéz olyan helyet találni, ahol egyszerre pedagógus edzők foglalkoznak a gyerekekkel, és még külön, egyénre szabottan is fejlesztik őket.

A korábbi (utánpótlás) rendszerek hibája az, hogy jelenleg az egyesületek nagyrésze felől kevés plusz támogatás érkezik a sportolók számára, valamint több olyan egyesületi vezető és edző is van, akik nem érzik fontosnak azt, hogy erre nagy hangsúlyt fektessenek. (Tisztelet a kivételnek.)

Pedig ha tudnák, hogy ezzel a sportoló és egyesület is hasonlóképpen tudna profitálni, akkor biztos, hogy időt szánnának egy utánpótlás sportoló specifikus rendszer kialakítására, megvalósítására.

Mi nem mondjuk azt, hogy minden egyes sportolóból első osztályú játékost, vagy éppen válogatott sportolót faragunk!

De azt elmondhatjuk, hogy minden egyes felmérés utáni látható hiányosságot azonnal elkezdünk pótolni (mindamellett, hogy a jó szinten lévő készségeket is fejlesztjük), és ezzel minden esélyt megadunk a fiataloknak, hogy céljaikat a legnagyobb eséllyel elérhessék, mivel egyre jobb teljesítményre lesznek képesek.

Gondoljunk csak bele, hogy van egy sportoló, és van hiányossága, de nem foglalkoznak kellőképpen ennek a pótlásával, mert esetleg egyesületi szinten 1 edzőre jut 10 -20 sportoló. Ezt követően találkozik olyan pedagógus edzőkkel, akik időt nem sajnálva 1/1-ben dolgozva elkezdik a hiányosságokat pótolni, legyen az bármilyen fontos terület, akkor szinte garantált a fejlődés/szintugrás a karrierben.

Ha még nem győztünk volna meg, olvasd el Fazekas Tamás véleményét rólunk:

„Ádám fiam közel egy évvel ezelőtt kezdte Palival az első programot, melyet közvetlen követett egy második is. 

Annak ellenére, hogy volt 2 sajnálatos sérülés, valamint a koronavírus okozta 3 hónapos szünet, Ádám, Palinak és csapatának köszönhetően óriási pozitív változáson ment keresztül szinte minden területen. 

Mentális, erőnléti, regenerációs és egy fantasztikus tanári elhivatottságú fiatal edzőtől technikai edzések keretében. Ez a program tényleg fantasztikus. Hihetetlen ahogy Ádám átformálódott. Olyannyira, hogy most már bejelenthetem, sikerült a szintugrás. 

Méghozzá nem is akárhová! Egy nagy múltú akadémiával rendelkező fővárosi egyesülethez. Azon belül ott pedig nem akárhová. Ádám 16 évesen a 19 évesekkel és a felnőttek második csapatával edz és jár mérkőzésekre.

Remélem a magyar labdarúgásban egyre többen látják majd, hogy az ilyen fajta egyéni képzés elengedhetetlen ahhoz, hogy kiváló labdarúgók legyenek hazánkban.

Ezzel a programmal nemcsak a kimagasló képességűek lehetnek hatalmas előnyben, hanem azok is akik szorgalmasan edzenek napról napra, és ehhez kapják pluszban ezt a képzést.

Remélem szakembereink segítenek majd minél több sportolót Palihoz is eljuttatni. Valamint a több kiadott fórum alapján sok szülő segíti majd ebben gyermekét.

Mi nagyon örülünk, hogy megismertük őt, akire ma már szinte családtagként gondolunk.

A változáshoz tettek kellenek, és ebben nekünk szülőknek nagyon nagy szerepünk van. A labdarúgásunk csak így juthat vissza oda ahol régen volt, a világ elitbe.“

Hogyan illesztjük bele a sportolók életébe a Komplex Elit Programot?

Sok olyan sportolónk van, akik hétközben, napközben, reggel is tudnak foglalkozásainkra járni. Viszont vannak olyan egyesületekben szereplő sportolóink is, akiknek eléggé be vannak táblázva a napjaik.

Mi ezért úgy alakítottuk ki a programunkat, hogy a hétköznapokon kívül, sok esetben szombat – vasárnap is (pl. technikai egyéni képzés, jóga, mentális fejlesztés) vagy éppen online is tudjuk fejleszteni őket.

Nyilván az elfoglalt sportolóknál a masszázs és krioszauna könnyedén beilleszthető hétköznap is a napi programba, pl. késő délutánra regenerációként.

Azt gondoljuk, hogy sosincs késő ahhoz, hogy egy utánpótlás sportolót elkezdjenek fejleszteni, és hogy szintet tudjon ugrani a karrierjében.

mentalis-fejlesztes

Hogyan néz ki a program?

  1. Minden egyes Komplex Elit Programba való jelentkezés, egy szülőkkel való konzultációval kezdődik.

Kizárólag szülőkkel való “találkozó” (általában online videóhíváson keresztül), ahol átbeszéljük részletesen a sportoló gyermekük karrierbeli és magánáletbeli körülményeit. Itt a szülő is “képet” kap arról, hogy mik azok a területek, amikben még sokat lehet segíteni gyermeküknek.

  1. Van, hogy a fiatallal is szükségesnek látjuk a találkozót (ami mindig élőben történik), ahol a sportoló oldaláról hasonlóképpen kapunk egy képet egyesületének módszereiről, annak esetleges hiányosságairól, a fiatal jelenlegi állapotáról és valós céljairól.

Ha ezek után azt látjuk, hogy több területen is hiányosságot szenved egy sportoló, akkor azt természeteen jelezzük a szülőknek. A szülői és gyerekekkel való konzultáció után két irányba indulhatunk el:

3/a, Ha azt látjuk, hogy egyszerre csak egy terület fejlesztésébe szükséges bele kezdeni, akkor a szakavatott szakemberünk 48 órán belül felveszi a kapcsolatot a szülőkkel, az első személyes gyermekkel történő találkozó időpont egyeztetésével kapcsolatban.

3/b, Ha azt látjuk, hogy több területen van szükség segítségre, akkor a szakembereinkkkel és szülőkkel való egyeztetések után, egy hét alatt összeállítjuk a 3 hónapos komplex egyénre szabott Elit Programunkat. Fokozatosan haladva a fentebb említett különböző területeken, figyelve a klubedzés – terhelés – regeneráció arányára.

Hasznos információk a képzésről

Időpont:

Hétfőtől – vasárnapig, az előre egyeztetett időpontokban.

Szülői konzultáció időtartama és díja:

60-75 perc, amelynek díja 16.500 Ft

Helyszín a konzultációhoz:

Online (a legnépszerűbb): videóhívás
Élőben: 13. kerület, Kelén utca 2. (A parkolás fizetős.)

Komplex Elit Program díja:

Mivel minden komplex program egyénre szabott, és majdhogynem minden sportolónak különböző számú foglalkozás szerepel a programjában, így erre nehéz választ adni. Ezért minden sportoló esetében egyedileg, a szülői konzultáció után adunk személyre szabott árat a szükséges foglalkozások száma alapján.

Amennyiben kérdés merülne fel benned, akkor keress minket bátran a lenti elérhetőségeink bármelyikén!