lazar-project-logo

Sportszülői felkészítés

A szülőből a foglalkozások következményeként egy magabiztosabb, önbizalomtelibb ember fog válni.

sportszuloi-felkeszites

A sportszülői élet nehézségei

Szülőként sokszor nehezebb megélni az utánpótlás éveket, mint egy gyermeknek. Rengeteg nehézség, elakadás az, amivel találkozik az évek folyamán. Sok-sok olyan kérdés van, amire, ha tudná a választ, akkor jóval többet tudna segíteni gyermekének.

Egy szülő is lehet sokkal felkészültebb és nyugodtabb, ha fel van készítve az utánpótlás évekre, esetleg más tapasztalatai által is.

Magyarország első olyan csapata vagyunk, akik kizárólag utánpótlás sportolók fejlesztésével foglalkoznak, és természetesen ezen sportolók szüleivel.

Mi nem úgy dolgozunk a szülőkkel, hogy kizárólag előadást tartunk nekik, hanem kis, mikrocsoportos foglalkozás keretein belül különböző szülők által hozott esettanulmányokat egyénre szabottan dolgozunk fel közös munkán keresztül, a saját metodikánk szerint.

Kiknek szól a felkészítés?

Programunk azon szülőknek szól, akik vagy egy elakadásban vannak, vagy szimplán csak tanulni szeretnének, hogy jóval felkészültebbek lehessenek az utánpótlás évek alatt.

A mikrocsoportos foglalkozásokon, minden egyes szülő behozott „esetével” dolgozunk közel 1,5-2 órát, ami által mind az esethozó, mind a többi szülő sok-sok tapasztalatot és tudást szerez, és lesz jóval felkészültebb.

A szülőből a foglalkozások következményeként egy magabiztosabb, önbizalomtelibb ember fog válni.

Kik vagyunk mi, és ki a mentál fejlesztő szakemberünk?

Csapatunkat 2020. január 6-án alapítottuk. 10 szakemberrel dolgozunk, és 6 területen fejlesztjük gyerekeinket sportágtól függetlenül.

Utánpótlás fejlesztő csapatunkat és programunkat Lázár Pál korábbi válogatott sportoló hozta létre.

Mentál fejlesztő szakemberünk, Barján Bianka, aki kézilabdázóként korábban szerepelt az EHF kupában, és több száz NB1-es mérkőzést is lejátszott. 5 éve sport coachként dolgozik, és alapításunk óta a Lazar Project csapatának oszlopos tagja.

„A célom, hogy élsportolói és szakmai tapasztalatommal segítsem a gyerekeket, hogy a lehető legjobb állapotban legyenek fejben is, mert ez szinte nélkülözhetetlen a jó és egyenletes teljesítmény, valamint a nagyobb célok eléréséhez.“

/Barján Bianka/

Barjan-Bianka-sport-coach
Barján Bianka
mentál fejlesztő szakember

Nem a te hibád szülőként, ha azt érzed, hogy néha már nem tudsz segíteni gyermekednek megfelelő módon. Az egyesületek dolga lenne, hogy megfelelően készítse fel gyermekeiteket, valamint, hogy titeket is segítsen a megfelelő információkkal ellátva.

Sok szülő nem tudja, hogy néha csak egy kis apróságon múlik az, hogy egy fiatal „előre vagy inkább hátrafelé indul meg a karrierjében.”

Mi nem mondjuk azt, hogy a szülők felkészítése által minden egyes fiatalból országos bajnokot, válogatott sportolót faragunk.

Viszont azt elmondhatjuk, hogy a sportszülői felkészítés után egy sokkal magabiztosabb és tapasztaltabb szülő válik belőletek, aki sokkal jobban és tisztábban fogja látni gyermeke karrierjének fontosabb fejezeteit, és elakadásait pedig sokkal jobban fogja kezelni.

Azt azért mindenki tudja, ha egy gyermeknek karrierbeli vagy magánéletbeli nehézsége van, akkor az szinte az egész család életére napi szinten kihatással tud lenni.

Sokan voltak már nagyon mélyen is, mert esetleg volt valamilyen kisebb-nagyobb elakadás, és nincs annál szebb dolog, amikor azt látjuk, halljuk, hogy az adott család egyre jobban kilábal a nehézségből, majd teljes mértékben megváltozik az életük, mert a nehézségeket egyre jobban tudták kezelni, és ezáltal a gyermekük is egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtott.

Ha még nem győztünk volna meg, olvasd el pár szülő visszajelzését a programunkról:

Örülünk, hogy egyre több szakember szeretné az utánpótlás sportolókat segíteni egyre több területen.

Viszont mi azt gondoljuk, hogy a magyar utánpótlás sportolóknál sokkal hatásosabb tud lenni az, ha egy olyan szakember foglalkozik velük, aki a szakmai részén túl, komolyabb élsportolói tapasztalattal is rendelkezik.

Azt gondoljuk, hogy sosincs késő ahhoz, hogy egy „utánpótlás szülőt” elkezdjenek fejleszteni.

Sok szülő azt hiszi, hogy elég az amit a gyermeke megkap egyesületi szinten, viszont az esetek többségében kiderül, hogy közel sem kapja meg olyan minőségben a segítséget, amilyen szinten valójában meglehetne oldani az adott nehézséget, elakadást.

Az elmúlt években több magyar sportoló is ért el kiugróan magas eredményt, de véleményünk szerint ennél jóval többre is lehetnénk képesek akkor, ha megfelelően segítenének a sportolóknak egyénre szabottan, vagy éppen szüleiknek egészen már gyerekkortól kezdve.

sportszuloi-felkeszites

Mire számíthatsz a velünk való munka során?

Amikor csapatunkkal elindultunk az utánpótlás fejlesztés útján, éreztük és bíztunk benne, hogy nagy lökést tudunk adni egy sportolónak azzal, hogy ha hiányosságaikat pótoljuk, vagy éppen a nehézségeiket pedig együtt megoldjuk.

De a szülői és sportolói visszajelzések alapján merjük mondani, hogy sokkal többet adtunk a családoknak, mint „szimpla“ karrierbeli fejlődés, szintugrás.

Azt látjuk az eddigi 1000+ foglalkozás alapján, hogy ha pedagógia érzékkel (is) rendelkező, felkészült szakemberek foglalkoznak a fiatalokkal és szüleikkel, akkor az nemcsak a karrierjükre, hanem a magánéletükre, azon belül az egész család életére is nagyon pozitív hatással van.

Nem mellesleg a gyerekek egyesületeikben elért pozíciójuk, és teljesítményük is jóval magasabb lesz mint korábban, és ennek köszönhetően céljaikhoz is egyre közelebb kerülhetnek.

Mi azért jöttünk létre, hogy hozzá segítsük a céllal rendelkező utánpótlás sportolókat (a szülők által is), hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni a karrierjükből azáltal, hogy minden egyesületi hiányosságot pótolunk, amivel nem csak hullámzóan, hanem fenntarthatóan magas szinten teljesítő élsportolókká is válhatnak.

mentalis-fejlesztes

Hasznos információk a sportszülői felkészítésről

Időpont:

A jelentkezések után közös időpontot megbeszélve tartjuk meg a foglalkozásokat, ami mind a 4 szülőnek megfelelő.

Időtartam:

120 perc/alkalom (Ha 4 szülő, akkor 4×120 perc, 4 különböző alkalommal.)

Sportszülői felkészítés díja:

Összesen a képzés díja: 49.990 ft. (Összes alkalmat magába foglalja.)

Helyszín (élőben vagy online):

Élőben: Gödöllő

Online: Közösen megbeszélt csatornán.

Fizetési módok:

Személyesen vagy utalással.

Amennyiben kérdés merülne fel benned, akkor keress minket bátran a lenti elérhetőségeink bármelyikén!