lazar-project-logo

Egyéni étrend

A dietetikai foglalkozásunk azon gyerekeknek szól, akiknek esetleg hiányos a táplálkozásuk, valamint, akik szeretnék, hogy ezáltal is még jobban megnőjön a teljesítményük.

egyeni-etrend

Megfelelő táplálkozás = több energia

Valószínűleg minden szülő érezte már azt, hogy a gyermeke táplálkozása nem biztos, hogy a legmegfelelőbb, ha egy sportolói étrendről beszélünk.

Előfordulhatott már az is, hogy mérkőzés/verseny közben hirtelen csökkent a koncentrációja, vagy éppen hamarabb kimerült a vártnál.

Egy utánpótlás sportoló lehet sokkal energikusabb és koncentráltabb is, ha megfelelően táplálkozik.

Magyarország első olyan csapata vagyunk, akik kizárólag utánpótlás sportolók fejlesztésével foglalkoznak, és természetesen ezért abszolút elmondhatjuk, hogy nem kalóriaszámlálós étrendet állítunk össze a gyerekeknek, hanem ennél sokkal könnyebben elsajátítható módon építjük bele a tudatos táplálkozást a hétköznapjaikba.

A dietetikai foglalkozásunk azon gyerekeknek szól, akiknek esetleg hiányos a táplálkozásuk, valamint, akik szeretnék, hogy ezáltal is még jobban megnőjön a teljesítményük.

Hogyan jön létre az egyéni étrend?

3 felmérésen esik át a gyermek, mire létrejön a konzultáció:

Ezek után jön létre a találkozó, és állítjuk össze az egyénre szabott teljesítmény-fokozó optimális étrendet.

Az egyénre szabott étrend által a fiatalból egy koncentráltabb, jobb állóképességgel rendelkező, egészségesebb fiatal fog válni.

Kik vagyunk mi, és kik felelnek a dietetikai részlegünkért?

Csapatunkat 2020. január 6-án alapítottuk. 10 szakemberrel dolgozunk, és 6 területen fejlesztjük gyerekeinket sportágtól függetlenül.

Utánpótlás fejlesztő csapatunkat és programunkat Lázár Pál korábbi válogatott sportoló hozta létre.

Táplálkozás téren partnerünk a Superfoods Team, akik olimpikonoktól kezdve, sok-sok sportolóval és egyesülettel dolgoznak még együtt.

Lazar-Pal
Lázár Pál
6x-os magyar válogatott, 2x-es magyar bajnok

Nem a te hibád szülőként, ha azt érzed, hogy gyermeked nem kapott meg minden információt ezen a területen. Az egyesületek feladata lenne minél jobban edukálni a gyerekeket a helyes táplálkozás fontosságáról.

Sok szülő nem tudja azt, hogy milyen ételből, milyen arányban kell a gyermekének elfogyasztania. Vagy éppen, hogy mennyire fontos a szénhidrát feltöltés a mérkőzések, versenyek előtt, pedig sokszor ettől függ mennyit bír egy fiatal, és hogy mennyire tud koncentrált maradni.

Mi nem mondjuk azt, hogy minden egyes sportolóból országos bajnokot, válogatott sportolót faragunk!

Viszont azt elmondhatjuk, hogy a konzultációs felmérés után, ha a sportoló betartja a megbeszélteket, akkor garantáltan jobb lesz a teljesítménye.

Azt azért mindenki tudja, ha egy gyermeknek karrierbeli vagy magánéletbeli nehézsége van, akkor az szinte az egész család életére napi szinten kihatással tud lenni.

Sokan voltak már nagyon mélyen is, mert esetleg táplálkozás téren volt elakadás, és nincs annál szebb dolog, amikor azt látjuk, halljuk, hogy az adott család egyre jobban kilábal a nehézségből, majd teljes mértékben megváltozik az életük, mert a „hiányosságokat” elkezdtük pótolni, és ezáltak a gyermek egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtott.

Örülünk annak is, hogy egyre több szakember szeretné az utánpótlás sportolókat segíteni egyre több területen.

Viszont mi azt gondoljuk, hogy a magyar utánpótlás sportolóknál még hatásosabb tud lenni az, ha egy olyan szakember foglalkozik velük, aki a szakmai részén túl, (él)sportolói tapasztalattal is rendelkezik.

Azt gondoljuk, hogy sosincs késő ahhoz, hogy egy utánpótlás sportolót elkezdjenek fejleszteni, és hogy szintet tudjon ugrani a karrierjében.

Sokszor felnőtt élsportolók is azt tapasztalják, hogy bizonyos táplálékok bevezetése után jóval koncentráltabban tudnak teljesíteni, és jóval több energiájuk van, mint korábban.

Szülőként sose habozzunk külső segítséget kérni akkor, amikor azt látjuk, hogy gyermekünknek hiányossága van a táplálkozás területén.

Sok szülő azt hiszi, hogy elég az amit a gyermeke megkap egyesületi szinten, viszont az esetek többségében kiderül, hogy közel sem kapja meg olyan minőségben a segítséget, amilyen szinten valójában meglehetne oldani az adott nehézséget, hiányosságot.

Az elmúlt években több magyar sportoló is ért el kiugróan magas eredményt, de véleményünk szerint ennél jóval többre is lehetnénk képesek akkor, ha megfelelően segítenének a sportolóknak egyénre szabottan, egészen már gyerekkortól kezdve.

egyeni-etrend

Mire számíthatsz a velünk való munka során?

Amikor csapatunkkal elindultunk az utánpótlás fejlesztés útján, éreztük és bíztunk benne, hogy nagy lökést tudunk adni egy sportolónak azzal, hogy ha hiányosságaikat pótoljuk, vagy éppen a nehézségeiket pedig együtt megoldjuk.

De a szülői és sportolói visszajelzések alapján merjük mondani, hogy sokkal többet adtunk a családoknak, mint „szimpla“ karrierbeli fejlődés, szintugrás.

Azt látjuk az eddigi 1000+ foglalkozás alapján, hogy ha pedagógia érzékkel (is) rendelkező, felkészült szakemberek foglalkoznak a fiatalokkal és szüleikkel, akkor az nemcsak a karrierjükre, hanem a magánéletükre, azon belül az egész család életére is nagyon pozitív hatással van.

Nem mellesleg a gyerekek egyesületeikben elért pozíciójuk, és teljesítményük is jóval magasabb lesz mint korábban, és ennek köszönhetően céljaikhoz is egyre közelebb kerülhetnek.

Mi azért jöttünk létre, hogy hozzá segítsük a céllal rendelkező utánpótlás sportolókat (a szülők által is), hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni a karrierjükből azáltal, hogy minden egyesületi hiányosságot pótolunk, amivel nem csak hullámzóan, hanem fenntarthatóan magas szinten teljesítő élsportolókká is válhatnak.

mentalis-fejlesztes

Hasznos információk az egyéni étrend készítéséhez

Időpont:

Konzultáció: hétfőtől – péntekig 8-18 óráig. (Kizárólag az előre megbeszélt időpontban.)

Egyéni étrend elkészítésének díja:

19.990 Ft, amely tartalmazza a táplálkozási naplót, testösszetétel mérést és a 45 perces konzultációt. (A vérvételt azt a kliens intézi, de minden információ telefonon egyeztetve lesz.)

Helyszín (élőben vagy online):

Élőben: VIII. kerület, Futó u. 6., kapucsengő: Superfoods. (Parkolás lehetséges az utcában, ámbár nehézkes szabad helyet találni. A Corvin pláza 5 perc sétára van, ott ideális a parkolás, viszont fizetős.)

Online: Skype / Messenger / Viber / Facetime

Fizetési módok:

Személyesen vagy utalással.

Amennyiben kérdés merülne fel benned, akkor keress minket bátran a lenti elérhetőségeink bármelyikén!